Convocada una vaga general per aquest divendres


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la vaga general del 21-F / Foto: ACN

Imatge d'arxiu de la vaga general del 21-F / Foto: ACN

La CSC-Intersindical i la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) han ratificat aquest dilluns la convocatòria de vaga general per aquest divendres, 18 d'octubre. Els sindicats promouen una aturada de 24 hores a tot Catalunya en protesta per la sentència pel judici del procés.

Aquests sindicats convoquen la vaga perquè, segons asseguren, segueixen sense resoldre's les reivindicacions econòmiques i socials de les últimes mobilitzacions, com la derogació de la reforma laboral, la manca d'un salari mínim més elevat o la promoció de la igualtat.

A més, recorden que estan compromesos amb els drets nacionals, que consideren que afecten també la situació laboral.

Vaga d'estudiants
De la seva banda, el Sindicat d'Estudiants convoca una vaga de tres dies, dimecres, dijous i divendres, després de conèixer la sentència. El sindicat vol que els alumnes d'instituts i universitats catalans aturin les classes i es concentrin a plaça de Sant Jaume. Per dijous a les dotze del migdia està convocada una manifestació estudiantil a Barcelona, Girona i Tarragona i per al divendres la intenció és afegir-se a la vaga general de treballadors, amb mobilitzacions durant tot el dia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.