Els agents de policia local i estatal tornaran a patrullar junts durant aquest Nadal

L'objectiu d'aquestes patrulles mitxes és evitar robatoris i actituds incíviques

Societat

Publicat el 14/des/04 per Anna Gonzalez

Les patrulles mixtes de policia local i estatal han començat ja a vigilar els carrers del centre comercial de la ciutat. Aquesta iniciativa, que es durà a terme durant les festes per segon any consecutiu, té l'objectiu d'evitar els robatoris i furts, la venda ambulant i les conductes incíviques de forma més àgil i eficaç.

Les patrulles mixtes formades per agents de la policia local i estatal patrullen a la zona comercial i de vianants compresa entre la plaça Lluís Millet i l'avinguda Cerdanyola, on es concentra el principal volum comercial de la ciutat. La campanya de seguretat, que va començar el passat 13 de desembre i que s'allargarà fins el 5 de gener, té l'objectiu d'evitar les conductes incíviques, que en aquest període nadalenc s'incrementen. El regidor de Seguretat Ciutadana, Jaume Tubau, explica en què consisteix aquest servei.

Jaume Tubau

L'objectiu primordial d'aquest servei és evitar els robatoris, furts, venda ambulant i conductes incíviques que poden comportar inseguretat a la zona comercial.


Aquest servei, promogut per la Junta Local de Seguretat, permet unificar les funcions de policia judicial, de seguretat i administrativa en una mateixa patrulla. Amb això, es pretén garantir la seguretat ciutadana en aquests dies en que l'activitat comercial i l'afluència massiva de persones a la zona vianantitzada poden incrementar la inseguretat. Ho explica Jaume Tubau.

Jaume Tubau

Aquest servei ens permet les funcions de policia judicial, de seguretat i administrativa. Això garanteix molt la seguretat ciutadana.


Aquest és el segon any que es posa en marxa la campanya de patrulles mixtes, que va obtenir molt bons resultats en el passat període nadalenc. Per aquest motiu, l'Ajuntament ja s'ha plantejat fer-la extensible a altres períodes de l'any, quan els efectius policials siguin menys escassos. Amb l'arribada dels Mossos d'Esquadra, prevista pel 2006, podria ser possible aquesta ampliació de la campanya de seguretat.