Protesta contra la sentència: una hora de tall de trànsit a la rotonda de l'Hipòdrom

L'acció ha arrencat després d'una concentració pels dos anys dels 'Jordis' a la presó


  • Comparteix:

Una cinquantena de persones ha tallat aquest dimecres al vespre durant una hora la rotonda de l'Hipòdrom com a protesta contra la sentència als líders independentistes. L'acció, motivada pel CDR, ha arrencat a la plaça de la Vila amb una columna que ha recorregut Rius i Taulet fins a arribar a la rotonda. A la protesta, encapçalada per una pancarta amb el lema 'Quan la injustícia és llei, desobeir és un deure', s'hi han sentit proclames per la llibertat dels presos i reclamant la dimissió del conseller de l'Interior, Miquel Buch, per les càrregues policials que s'ha produït els darrers dies.

La protesta, on els Mossos han identificat almenys un manifestant, ha tallat un dels punts clau en la mobilitat de Sant Cugat, ja que connecta la ciutat amb Rubí i l'autopista C-16. Els manifestants han posat punt final a l'acció pel seu propi peu cap a dos quarts de deu.

Tensions
La protesta ha motivat algunes situacions tenses. Un conductor ha decidit evadir el tall passant per sobre de la rotonda. Els cossos de seguretat ja han identificat el vehicle.

Un altre cas de nervis s'ha materialitzat quan un conductor ha abandonat el seu vehicle i s'ha enfrontat als manifestants, als quals ha exigit que finalitzessin la seguda. Els Mossos han hagut d'intervenir per evitar un conflicte major.

Els Jordis: dos anys a la presó
Una concentració ha homenatjat els Jordis a la plaça de la Vila / Foto: Cugat Mèdia
Una concentració ha homenatjat els Jordis a la plaça de la Vila / Foto: Cugat Mèdia

La manifestació del CDR ha arrencat quan ha acabat la concentració d'homenatge als activistes Jordi Sànchez i Jordi Cuixart amb motiu dels dos anys que fa que estan empresonats. La convocatòria de l'ANC i Òmnium ha aplegat més d'un centenar de persones a la plaça de la Vila, a les portes de l'ajuntament, per protestar contra la sentència del procés i l'empresonament dels polítics independentistes. Durant l'acte s'ha fet una lectura d'un manifest que ha instat la ciutadania a mobilitzar-se per continuar la 'lluita per la democràcia i la independència' i ha assenyalat els jutges del Tribunal Suprem i l'Estat com els màxims responsables 'de la injustícia'.

Una concentració que ha finalitzat amb el cant d'Els Segadors i amb els organitzadors animant els santcugatencs a unir-se a l'últim tram de les Marxes per la Llibertat aquest divendres al parc de la Pollancreda a les vuit del matí. La intenció és anar cap al Sincrotró Alba i trobar-se a l'entrada a la C-58 amb més marxadors a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a tres quarts de nou del matí. Després, entraran a la confluència de la C-58 en sentit Barcelona, on s'han de trobar a dos quarts de deu amb les marxes provinents de Sant Quirze, i entraran a la capital catalana per l'avinguda Meridiana per arribar a la manifestació unitària de les cinc de la tarda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.