Mobilització històrica: 10.000 santcugatencs se sumen a la Marxa per la Llibertat

La protesta contra la sentència ha recorregut la B30 i la C-58 a peu fins a Barcelona


  • Comparteix:

Unes 10.000 persones s'han sumat aquest divendres des de Sant Cugat a la Marxa per la Llibertat. Tot i que el punt de trobada era el parc de la Pollancreda, la capçalera de la marxa s'ha ubicat davant la discoteca Moon per l'afluència de gent, on s'ha alçat la paraula 'Llibertat'. Així, i entre aplaudiments, ha arrencat aquesta caminada històrica que s'ha unit a l'últim tram de les Marxes per la Llibertat abans d'arribar a Barcelona.

Galeria: Marxa per la Llibertat



'És molt important que s'adonin que junts podem arribar molt lluny', 'No podem parar, hem de continuar endavant. És un moment històric i volem formar part d'aquesta història', han expressat alguns manifestants.

No es recorda en els últims anys una manifestació tan multitudinària a Sant Cugat. La marxa ha estat històrica per l'elevadíssima participació, des dels més petits fins als més grans i, fins i tot, mascotes. L'assistència ha estat una sorpresa per a assistents, entitats i per a l'alcaldessa, Mireia Ingla, que ha valorat que 10.000 persones hagin sortit a les vuit del matí des del Parc de la Pollancreda: 'Estic orgullosa un cop més de la nostra ciutat i d'una part de la ciutadania que sempre hi és quan la necessitem'.

Pacifisme per combatre la imatge dels últims dies
La marxa ha transcorregut sense cap incident. L'esperit de la manifestació ha estat pacífic, seguint el patró de les manifestacions de les diades nacionals dels darrers anys. Els assistents han expressat els seus anhels que la jornada segueixi en aquesta línia i així, poder combatre la imatge que han pogut causar els aldarulls de les tres passades nits als carrers de les capitals catalanes, principalment a Barcelona.

'Aquesta intel·ligència col·lectiva ens porta a fer més gran tot el moviment i a defensar tots els nostres drets perquè no només és una injustícia que vivim a casa nostra sinó que es tracta de defensar tots els drets de la ciutadania', ha assegurat a Cugat Mèdia Diana Riba, eurodiputada i dona de Raül Romeva, que ha sortit amb la Marxa per la Llibertat des de Sant Cugat també acompanyada de Txell Bonet, parella de Jordi Cuixart.

Qui també es trobava entre els manifestants amb la voluntat de remarcar que les protestes volen defensar 'els drets de tots' ha estat l'eurodiputat basc per Bildu, Jon Iñarritu. 'Avui som aquí perquè això va de democràcia. Estem en un Estat que ha condemnat dissidents polítics a molts anys de presó; creiem que és un escàndol en termes jurídics i polítics i volem que s'enviï un missatge clar a l'Estat Espanyol i a la Unió Europea', ha sentenciat.

Les 10.000 persones de Sant Cugat, juntament amb una columna de la UAB i els marxaires provinents de Sant Quirze, on s'havien aturat els grups provinents del Berguedà i el Bages, han arribat a l'entrada de Barcelona cap a la una del migdia, després de cinc hores de camí.








Mireia Ingla

'Estic convençuda que serà una marxa pacifica com la que hem tinguts aquests dies, de forma cívica. No diré amb alegria perquè no són uns bons moments però sí amb ganes i compromis pels drets i les llibertats'

Diana Riba

'Molt emocionats de veure aquesta gran marxa que surt de Sant Cugat. Pensàvem que seríem centerans i hi ha milers. Tota aquesta intel·ligència col·lectiva ens porta a fer més gran el moviment i defensar tots els nostres drets perquè no només és una injustícia que vivim a casa nostra sinó de defensar tots els drets de la ciutadania.

Jon Iñarritu

'Avui estem aquí perquè això va de democràcia. Estem en un Estat que ha condemnat a dissidents polítics a molts anys de presó. Creiem que és un enscàndol en termes jurídics i polítics i volem que s'envii un missatge clar a l'Estat Espanyol i a la Unió Europea'

Manifestants

'És molt important que ens mobilitzem i se n'adonin que junts podem arribar molt lluny' / 'Sant Cugat és un poble que sempre ha treballat per la llibertat. Som molta gent que volem denunciar la sentència injusta' / 'No podem parar, hem de continuar endavant. És un moment històric i volem ser part d'aquesta història'



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.