El Premi Fundació Estivill de l'Hospital General reconeix la tasca del doctor Juan Antonio Madrid


  • Comparteix:

La Clínica del Son Estivill, ubicada a l'Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC), ha celebrat el seu 30è aniversari amb l'entrega del Premi Fundació Estivill Son-Adeslas. Un guardó que el director de la clínica, Eduard Estivill, i la directora de la fundació, Carla Estivill, han entregat al doctor Juan Antonio Madrid reconeixent la seva trajectòria científica en l'estudi del ritme circadiari del cicle vigília-son. L'auditori de l'HUGC ha acollit l'acte que ha comptat amb la presència del director de l'hospital, Xavier Mate; del president de la Societat Espanyola del Son, Alex Iranzo; del director de la zona nord-est d'Adeslas, Joan Nolla; i d'una seixantena de persones de públic.

El Premi Fundació Estivill Son-Adeslas 2019, dotat de 3.000 euros, s'ha entregat al catedràtic de la Universitat de Múrcia, el doctor Juan Antonio Madrid, per la seva trajectòria professional centrada en el camp de la Cronobiologia. Madrid ha assegurat que aquest guardó 'representa el reconeixement de més de 30 anys dedicats al son'. L'acte d'entrega del reconeixement ha posat punt final amb una conferència a càrrec del premiat, que ha presentat 'Hem de dormir amb un rellotge?'.

Per la seva banda, el doctor Estivill ha explicat que la medicina del son 'és molt nova' i això permet descobrir 'coses noves contínuament'. El director de la clínica afirma que dormir 'és la cosa més important' que fem durant la nostra vida. En aquesta mateixa línia, el director de l'hospital, Xavier Mate, ha remarcat que aquest premi també 'reconeix tota una carrera d'esforç' del doctor Estivill, ja que ha donat rellevància a un 'tema conegut i reconegut per tots nosaltres'.






Juan Antonio Madrid

Representa el reconeixement de més de 30 anys dedicats a la Cronobiologia i al son. Amb una persona que ha cregut sempre en la medicina del son, al final ens hem pogut compenetrar i desenvolupar tècniques conjuntament i tot ha culminat en aquest moment tan feliç.

Eduard Estivill

Només fa 60 anys que estem estudiant a la gent quan dorm, abans l'estudiàvem només quan estava desperta. La medicina del son és molt nova i això fa que contínuament estem descobrint nous tractaments i noves patologies. Saber per què dormim i sabem que dormir és la cosa més important que fem al llarg de la vida.

Xavier Mate

És un reconeixement a tota una carrera d'esforç i de tot el que ha fet el doctor Estivill perquè tots coneguem el món del son. Ha donat la importància a un tema conegut i reconegut per tots nosaltres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.