L'inici de la construcció de l'edifici de La Mirada s'endarrereix a 2021

L'Ajuntament ha hagut de modificar l'emplaçament de l'escola per donar compliment als requeriments d'un informe de Protecció Civil


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'escola La Mirada / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de l'escola La Mirada / Foto: Cugat Mèdia

La construcció de l'edifici de l'escola La Mirada s'endarrerirà gairebé un any i, per tant, les obres no començaran el setembre de 2020, com estava previst. La demora respon al fet que l'Ajuntament es veu obligat a modificar l'emplaçament de l'estructura, desplaçant-lo una setantena de metres cap al nord per adequar-se als requeriments de seguretat d'un informe de la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat. L'alcaldessa, Mireia Ingla, ja ha comunicat la situació a les famílies en una reunió de la Comissió de Seguiment de les obres aquest dijous a la sala de plens.

'Lamentem el retard que suposa aquest imprevist, que se suma al conjunt de problemes, entrebancs i incompliments que ha tingut aquest projecte fins a data d'avui', ha dit Ingla a les mares i pares de l'escola. L'alcaldessa assegura que des de l'Ajuntament estan 'al costat de les famílies' i que vetllaran 'perquè el projecte pugui veure la llum el més aviat possible', així com garantir les bones condicions dels alumnes.

Reunió aquest dijous a la sala de plens entre l'Ajuntament i les famílies de La Mirada / Foto: Ajuntament
Reunió aquest dijous a la sala de plens entre l'Ajuntament i les famílies de La Mirada / Foto: Ajuntament

El mes vinent està prevista una nova trobada, on podran assistir totes les famílies del centre, amb l'alcaldessa i el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament. En senyal de protesta, les mares i pares faran una concentració aquest divendres a dos quarts de cinc de la tarda a les portes de l'escola.

Actualment l'escola La Mirada es troba en mòduls en uns terrenys al costat de l'escola l'Olivera, a Volpelleres. El centre es va inaugurar el curs 2016-2017.

Detalls
Així, canvia el planejament urbanístic i el projecte de construcció per modificar l'emplaçament de l'edifici 71,54 metres al nord, ja que no s'han pogut certificar els requeriments que Protecció Civil va detallar el febrer de 2018. L'aspecte de l'informe que determina el canvi fa referència als 'riscos de protecció del Pla especial urbanístic de concreció i delimitació de gàlibs de l'equipament', que s'ha d'instal·lar a Volpelleres. En concret, la instrucció tècnica -amb data de 2 de desembre de 2013- estableix una franja de seguretat mínima de 250 metres a banda i banda de les infraestructures del transport ferroviari (en aquest cas, la línia de Renfe) i que el planejament inicial no respectava.

Ara el consistori ha d'engegar un tràmit que consisteix en una aprovació inicial i provisional que haurà de fer definitiva la Generalitat. Aquesta operació és la que ocasiona l'endarreriment d'un any.

A més, l'Ajuntament i el departament d'Ensenyament signaran una addenda al conveni de col·laboració per les obres de La Mirada per adequar les aportacions pressupostàries de la Generalitat al nou calendari de construcció. El conveni es va signar la tardor de 2017 i preveia que la Generalitat faria una aportació econòmica de 5,2 milions i que Sant Cugat assumiria la diferència entre aquesta quantitat i el cost total de l'obra: 7,5 milions més 435.000 de la redacció del projecte.

Breu cronologia del projecte executiu i revisió
La redacció del projecte executiu va anar a càrrec d'una unió temporal d'empreses el 29 de novembre de 2019 i es va lliurar al consistori el 31 de juliol d'enguany. El 29 de maig de 2019 l'Ajuntament va contractar l'empresa Territorio y Medio Ambiente SA per elaborar un informe per certificar que es complien els requeriments de Protecció Civil. El 9 d'agost es va lliurar l'informe, que donava llum vermella.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.