El dol perinatal tindrà un espai propi al cementiri de Sant Cugat

L'espai per als 'nadons que ens van deixar abans d'hora' és una iniciativa del cementiri i de l'associació Anhel


  • Comparteix:

Imatge de l'espai / Foto: grup Àltima

Imatge de l'espai / Foto: grup Àltima

Sant Cugat disposarà d'un espai dedicat al dol perinatal i gestacional al cementiri, el primer de tota la comarca. Ho ha confirmat a Cugat Mèdia l'associació Anhel, que juntament amb Roques Blanques, ha impulsat aquesta iniciativa que l'ha duta a terme l'empresa GIC de Nomber, del grup Àltima, gestor del cementiri, en col·laboració amb l'Ajuntament i en record d'aquells 'nadons que ens van deixar abans d'hora'. La inauguració tindrà lloc dimecres vinent a les onze del matí, però el dissabte 16 tindrà lloc un acte 'més íntim i emotiu' adreçat a les famílies.

L'objectiu del nou espai és donar resposta a la necessitat emocional de les persones que pateixen aquest tipus de dol, a través d'un punt físic de referència on poder homenatjar i recordar el fill perdut. El lloc escollit per al record dels fills perduts durant la fase gestacional o perinatal es troba al bell mig del Cementiri, a pocs metres de la capella, envoltat de natura. Consta d'una parcel·la delimitada amb travesses de fusta de pi que té un gran monòlit de pedra natural, a mode d'estela funerària, que porta gravada la inscripció: 'A tu i a tots els bebès que ens vau deixar abans d'hora'.

Al terra de l'espai, cobert de grava natural grisa, les famílies hi podran anar col·locant petites estrelles en homenatge al seu fill, fetes artesanalment a base d'àrids per a cada família que ho sol·liciti i permetrà l'opció d'incorporar les cendres del nadó i de gravar-ne el nom.

Anhel
L'associació Anhel Dol Vallès va néixer a Sant Cugat el 2017 amb l'objectiu 'd'ajudar a les famílies que passen per la devastadora situació de viure un dol relacionat amb la maternitat i la paternitat'. Aquest estiu l'entitat va celebrar el seu segon aniversari amb l'objectiu de 'donar visibilitat a allò que ningú no veu o no vol veure'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.