La nova escola La Mirada haurà d'esperar com a mínim tres cursos

L'alcaldessa es compromet que tindran una escola digna mentre creixi en mòduls


Temes relacionats

Les famílies de La Mirada, fartes: 'Exigim una escola com cal!' (25/oct/19)


  • Comparteix:

Nou retard en la construcció de l'escola La Mirada. El nou edifici haurà d'esperar per ser una realitat com a mínim fins al curs 2022-2023, ja que l'Ajuntament ha de refer els tràmits urbanístics i de projecte per desplaçar l'escola uns metres per seguretat. Tot i així, l'alcaldessa, Mireia Ingla, s'ha compromès a vetllar perquè, mentre la nova seu no estigui operativa, els alumnes tinguin una 'escola digna'.

La causa de tot plegat és un informe tècnic que ha paralitzat la construcció de La Mirada. El document, que va arribar a mans de l'Ajuntament aquest agost, conclou que no es pot edificar en l'espai previst perquè està a menys de 250 metres de les vies de Renfe.

Per a l'alcaldessa, Mireia Ingla, es tracta d'una situació que es podria haver evitat, ja que la modificació urbanística per ubicar a Volpelleres, a tocar del nou institut Leonardo da Vinci, la nova La Mirada és de 2017 i des del 2013 existeix una normativa que obliga a comptar amb aquesta certificació de seguretat que ara ha estat denegada i que no es va demanar fins a maig del 2019. Els canvis urbanístics, fins i tot, ha explicat Ingla, van ser aprovats de manera definitiva per la Generalitat.

Això ha obligat l'Ajuntament, que hi treballa des de l'agost per trobar una solució, a plantejar un canvi d'ubicació. L'equip de govern, però, ha optat per mantenir el projecte a Volpelleres i a l'entorn. 'Era molt important preservar la ubicació al barri i el projecte innovador i integrat en l'entorn', ha afirmat Ingla.

Ara, caldrà tornar a modificar el planejament, amb tots els tràmits urbanístics que això comporta, i adequar el projecte executiu, que ja estava enllestit. A més, s'haurà de renovar el conveni amb el govern per al finançament de l'equipament, pel qual el consistori assumeix el 20% del cost i avança el 80% restant, que l'acabarà pagant la Generalitat. Amb tot plegat, el consistori espera iniciar les obres d'aquí a un any i tenir enllestida la construcció en uns 18 mesos.

La Mirada, en mòduls
Així, La Mirada haurà de mantenir-se en mòduls com a mínim tres cursos. És per això que l'equip de govern adaptarà l'actual espai por poder encabir el creixement de l'escola en unes condicions 'dignes', ha assegurat Ingla, qui ha dit que entén que les famílies estiguin emprenyats. 'Tindran una escola digna fins que puguin tenir l'escola definitiva. Aquesta és ara la nostra preocupació'.

La intenció és ubicar els nous mòduls a la zona d'aparcament que hi ha a tocar. Fins i tot, l'Ajuntament treballa amb la possibilitat que calgui un curs més en aquest espai, que en cas de complir-se, el trasllat definitiu seria el curs 2023-2024.

A més, el consistori no preveu una reducció de línies i està previst que es mantinguin les tres que hi ha actualment.

Protesta
Després de conèixer la notícia, l'AFA ha mobilitzat mares, pares i canalla aquest divendres a la sortida de les classes per reclamar 'una escola com cal'. En un comunicat, l'associació lamenta que els mòduls ja no són una 'excepció', sinó la 'norma'.




Mireia Ingla

Era molt important preservar la ubicació al barri i el projecte innovador i integrat en l'entorn.

Mireai Ingla

Tindran una escola digna fins que puguin tenir l'escola definitiva. Aquesta és ara la nostra preocupació: l'escola actual i la futura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.