Les famílies de La Mirada, fartes: 'Exigim una escola com cal!'

L'AFA de l'escola lamenta que els mòduls ja no són 'l'excepció', sinó 'la norma'


Temes relacionats

La nova escola La Mirada haurà d'esperar com a mínim tres cursos (25/oct/19)


  • Comparteix:

Les famílies de La Mirada estan 'indignades' i se senten 'estafades' per la paralització de la construcció de l'edifici de l'escola. L'AFA ha mobilitzat mares, pares i canalla aquest divendres a la sortida de les classes per reclamar 'una escola com cal'. En un comunicat, l'associació lamenta que els mòduls ja no són una 'excepció', sinó la 'norma'. Les queixes arriben després que l'Ajuntament hagi anunciat que el nou edifici no serà una realitat, com a mínim, fins d'aquí a tres cursos.

Més enllà de manifestar-se per l'endarreriment, les famílies també han protestat perquè consideren que actualment l'escola no garanteix les millors condicions per a la canalla. Per exemple, lamenten que el centre no disposi d'una cuina pròpia i que per garantir el servei de menjador s'hagi d'utilitzar la cuina de l'institut Joaquima Pla i Farreres. Critiquen també que el pati de l'escola no pugui donar cabuda a tot l'alumnat a l'hora, així com que no hi hagi aula d'informàtica o gimnàs.

A més, les famílies estan preocupades per si la instal·lació de nous mòduls per donar sostre als alumnes que s'incorporaran el curs vinent repercuteix en una reducció de la zona d'esbarjo. 'No ens podem quedar en precari', ha subratllat la membre de l'AFA Leire González.

A partir de la setmana vinent l'AFA es reunirà per decidir quines són les properes passes.

La causa del retard
El retard arriba per un informe tècnic que ha paralitzat la construcció de La Mirada. El document, que va arribar a mans de l'Ajuntament aquest agost, conclou que no es pot edificar en l'espai previst perquè està a menys de 250 metres de les vies de Renfe. Així, el nou edifici haurà d'esperar per ser una realitat com a mínim fins al curs 2022-2023, ja que el consistori ha de refer els tràmits urbanístics i de projecte per desplaçar l'escola uns metres per seguretat. En una roda de premsa, l'alcaldessa, Mireia Ingla, s'ha compromès a vetllar perquè, mentre la nova seu no estigui operativa, els alumnes tinguin una 'escola digna'.


Leire González

Reclamem unes instal·lacions dignes com les de qualsevol escola: una biblioteca, un pati, un menjador. No ens podem quedar en precari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.