El teixit associatiu i cultural de Sant Cugat omple els carrers per la 44a Festa de la Tardor

La celebració d'enguany ha volgut plantar cara a l'emergència social


  • Comparteix:

La 44a Festa de Tardor de Sant Cugat ha viscut un cap de setmana ple d'activitats en què han participat centenars de persones i més de 100 entitats. Malgrat algunes modificacions en el programa provocades pel context social i polític actual, l'assistència a la celebració ha estat multitudinària. Enguany, sota el lema 'Emergència social: les entitats SÍ que hi plantem cara!', la ciutadania ha pogut gaudir d'una gran quantitat de propostes culturals i conèixer de ben a prop el teixit associatiu de la ciutat en una oferta que s'ha concentrat al voltant de la plaça d'Octavià.

La Festa de Tardor sempre té un caire reivindicatiu i, enguany, el tema central ha estat l'emergència social a Sant Cugat. La comissió organitzadora de la gresca ha llegit un manifest per demanar una resposta 'immediata, contundent i de tota la societat' davant les 'situacions de vulnerabilitat o de desprotecció o exclusió d'algunes persones'. El text ha volgut fer palès que, malgrat que Sant Cugat és una 'ciutat potent', també hi ha 'desigualtats'. Davant aquesta crida, l'alcaldessa, Mireia Ingla, assegura que és una emergència a la qual 'no es pot donar l'esquena' i a la qual cal donar 'resposta a aquestes necessitats des de les institucions'.

El teixit associatiu, la cultura i la tradició s'han donat la mà aquest cap de setmana a Sant Cugat en un programa que ha ofert activitats per a tots els gustos: la fira d'entitats, mostres de balls tradicionals, tallers infantils i exhibicions artístiques i d'entitats culturals, entre d'altres. Una de les principals modificacions del programa d'aquesta edició ha estat la decisió dels Gausacs de traslladar la seva actuació al descampat de davant la presó de Lledoners, on està el santcugatenc Raül Romeva, membre de la colla i exconseller, recentment condemnat per sedició.

La comissió organitzativa de la Festa de Tardor ha celebrat que, tot i els canvis d'última hora, la 'reacció i implicació de les entitats' ha estat positiva i han fet 'possible' la celebració.




Julià Mestieri

La festa ha sortit bé. No valorem negativament haver canviat actes. Valorem positivament com han reaccionat les entitats i com s'han implicat per incloure un tema que està dins la reivindicació de les entitats i fer possible passés.

Mireia Ingla

La gent de Sant Cugat té problemes a nivell social, per accedir a l'habitatge, la gent gran necessita molt més suport de les entitats i institucions. Tenim un problema d'emergència social al què no podem donar l'esquena. Aquells que tenim molt clar que la República és la millor eina també ho és per solucionar tot això.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.