La Taula de Malalties Neurològiques tindrà un local al barri del Monestir

L'Ajuntament ha adquirit un antic concessionari quan ha sortit a subhasta i posa en marxa el projecte


  • Comparteix:

El local que acollirà la Taula de Malalties Neurològiques / Foto: Google Maps

El local que acollirà la Taula de Malalties Neurològiques / Foto: Google Maps

El nou local de la Taula de Malalties Neurològiques serà a la cruïlla entre els carrers de Borrell i el d'Orient. Segons ha explicat la presidenta d'AVAN, Cristina Urriza, al 'Sant Cugat a fons' l'Ajuntament ha trobat finalment un emplaçament, de 280 metres quadrats, al centre de la ciutat en un espai on hi havia hagut un concessionari Ford, que el consistori ha adquirit a través d'una subhasta. De fet, Urriza ha assenyalat que les entitats que en formen part es reuniran aquesta setmana per fer la primera proposta d'usos de l'espai.

ESCOLTA-HO

Si el procés culmina satisfactòriament, posarà punt final a una reclamació històrica de les entitats i que l'any 2016 va ser el projecte amb més vots als pressupostos participatius. La primera proposta de l'Ajuntament, prop de la Biblioteca de Volpelleres, no va satisfer la Taula, que va adduir que la majoria dels seus usuaris eren persones grans i amb problemes de mobilitat que els dificultaven molt arribar a un emplaçament tan llunyà del centre.

La Taula per a persones amb malalties neurològiques i càncer està formada per l'Associació Catalana per al Pàrkinson, l'Associació Vallès Amics de la Neurologia (AVAN), l'Associació Familiars d'Alzheimer del Vallès Occidental, l'Associació Catalana d'Afectats de Fibromiàlgia, la Fundació Lliga Catalana d'Ajuda Oncològica, el Centre Terapèutic de Malalties Neurològiques de la Creu Roja Sant Cugat - Rubí i una representació de les residències geriàtriques de la ciutat.

Les entitats del tercer sector, al límit
Urriza ho ha explicat al 'Sant Cugat a fons' de Ràdio Sant Cugat, en un espai on ha coincidit amb Ferran Felius, de Dincat i Acompanya'm, i el doctor Joaquim Serrahima, del Grup Catalònia. Els tres han coincidit en alertar del progressiu deteriorament del suport públic a la feina de les entitats del tercer sector, que es troben en situació 'crítica' des de fa ja 'massa temps'. Les entitats alerten que les famílies han de fer front a moltes despeses que no saben si els seran mai retornades en l'atenció a les persones.

Serrahima també ha explicat que, en el cas dels centres especials de treball, es dóna el cas que les ajudes públiques cada vegada són més minses i, amb el progressiu augment del Salari Mínim Interprofessional, les empreses cada vegada pateixen més per poder mantenir la feina a persones amb discapacitat. En la mateixa línia, Cristina Urriza ha explicat que tenen la promesa de rebre concerts per places al seu centre que no arriben mai i això fa que siguin les famílies les que s'ha de fer càrrec d'una despesa sovint difícil d'assumir.


Cristina Urriza

Estem il·lusionats perquè al menys tindrem un espai. Pensem que no és el que es mereix Sant Cugat, perquè per una ciutat de 90.000 habitants hauria de tenir un edifici, però tot està per començar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.