L'horticultura ecològica com a eina per tornar a sentir-se productiu

L'Ajuntament i la cooperativa l'Ortiga ofereixen un taller d'horticultura i jardineria ecològica per a la reinserció laboral


  • Comparteix:

Connectar amb la terra com a metàfora de la vida. Aquest és un dels objectius del taller organitzat pels Serveis Socials de l'Ajuntament i la cooperativa l'Ortiga sobre horticultura i jardineria ecològica, per 'plantar la llavor' per a la reinserció laboral.

L'objectiu és que els participants 'aterrin' i se sentin 'persones productives'. Ho han explicat a Cugat Mèdia tant la tècnica de Serveis Socials de l'Ajuntament Lola Lacuna com la coordinadora d'horticultura ecològica de l'Ortiga, Alba Sánchez, que han posat en valor 'el vessant social' de l'agricultura com a eina perquè els qui fan la formació tinguin capacitats 'per empoderar-se'.

De fet, és una de les coses que més destaquen els usuaris, el valor de produir aliments i de la 'connexió amb la terra' que implica una feina tan física i manual com aquesta. Ho han assegurat l'Hafida Ouled i el Denis Tobar, participants de la formació, que també els ha servit, en el cas d'Ouled, per trobar una feina en un hort de Sant Cugat.

En definitiva, nou mesos de formació a Can Monmany que no només serveixen per obtenir coneixements en horticultura que els poden aportar una nova feina, sinó també per sentir-se reconeguts, tant en el vessant laboral com en el personal, millorar el seu benestar i crear vincles socials.






Lola Lacuna

Normalment atenem a la ciutadania a un despatx fent plans de vida, però aquí tenim l'oportunitat de viure la vida. L'hort és una metàfora molt bona de la vida i dona molt per fer un treball socioeducatiu, és una passada.

Alba Sánchez

L'agricultura té molts avantatges, treballar a l'aire lliure, físicament, treure un producte que també ens permet millorar l'alimentació.

Denis Tobar

Indirectament et vas comprometent amb la terra, és energètic. Tu mateix estàs cultivant una planta, donant-li amor i energia, fins que ella t'alimenta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.