El Sindicat de Llogateres aposta per solucions 'més efímeres' per resoldre l'emergència habitacional

L'entitat vol aprofitar la presència al Consell d'Administració de Promusa per influir en el seu funcionament


  • Comparteix:

El Sindicat de Llogaters vol buscar fórmules per aprofitar els solars mentre no arriben grans inversions / Foto: Cugat Mèdia

El Sindicat de Llogaters vol buscar fórmules per aprofitar els solars mentre no arriben grans inversions / Foto: Cugat Mèdia

El Sindicat de Llogateres vol ser la 'veu, oïda i vista' de les persones al Consell d'Administració de Promusa per influir en el futur de l'empresa d'habitatge municipal. L'objectiu: fer front a l'emergència habitacional que pateix la ciutat. La portaveu Mariona Sòria ha explicat a Ràdio Sant Cugat que una de les prioritats seria buscar fórmules per aconseguir més habitatge a curt termini, ja que les promocions planificades acabarien, com a molt d'hora, d'aquí quatre anys. Per això, aposta per solucions 'més efímeres' però més barates, com podrien ser els mòduls prefabricats que ja s'han provat, per exemple, a Barcelona.

ESCOLTA-HO

Aquest sistema, que pot estar enllestit en 'tres mesos', ha explicat, serviria per aprofitar els sòls pendents de l'arribada d'inversions 'milionàries' que permetin completar les promocions. D'aquesta manera, es podria donar resposta a la manca d'habitatge a la ciutat a curt termini mentre es planifiquen solucions a més anys vista. Sòria ha explicat que en l'habitatge hi ha 'dos ritmes' i que les promocions d'habitatge que encara no han començat no poden solucionar les urgències que pateixen alguns col·lectius.

És una de les propostes de l'entitat, que veu amb 'bons ulls' el fet que se'ls hagi incorporat a Promusa, encara que no tinguin 'ni dret de veto ni poder decisió'. En aquesta línia, també volen que es revisi el Pla d'Acció de Promusa per adaptar-lo a les seves demandes i saber 'd'on es pot treure més habitatge públic' i, sobretot, 'on van a parar aquells recursos paralitzats mentre s'estan planificant les promocions'. Paral·lelament, el sindicat demana un pas endavant en l'Oficina Local d'Habitatge perquè pugui resoldre de manera senzilla i propera les problemàtiques que pateixen els llogaters.


Mariona Sòria

Tinguem en compte que en matèria d'habitatge hi ha dos ritmes diferents, un que és urgent i que necessitem que s'abordi d'immediat i un altre que són els habitatges públics a llarg termini que a la majoria no ens servirà perquè projecte a quatre o cinc anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.