Els tallers 'Ara sí que sé' de l'Hospital General de Catalunya, 10 anys i més de 20.000 alumnes

El centre sanitari celebra la dècada d'uns tallers escolars que promouen el desenvolupament la intel·ligència emocional


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: ACN

Imatge d'arxiu / Foto: ACN

L'Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC) celebra 10 anys de l'inici dels tallers 'Ara sí que sé', una iniciativa que es va crear per ajudar als infants i joves a entendre la normalitat de les adversitats i les emocions que succeeixen al llarg de la vida. Aquests tallers, dirigits a un àmbit escolar, es van plantejar com un projecte de llarg recorregut amb l'objectiu d'arribar al màxim nombre de nens i nenes. Així, 'Ara sí que sé' neix amb l'objectiu de promoure la salut emocional i el procés de dol saludable dels infants, reflexionar sobre els canvis i pèrdues i aprendre a cuidar-se a un mateix, entre d'altres.

El taller, que va néixer el 2009, es va crear com a instrument didàctic de referència per les escoles i s'ha desenvolupat amb la col·laboració de mestres i pedagogs que han contribuït a adaptar, optimitzar i adequar els continguts als diversos col·lectius. Des de l'Hospital General es va detectar que calia crear instruments específics per a infants i joves, ja que es va detectar que no acostumaven a participar en els processos de la malaltia, la mort i el dol.

'Ara sí que sé' és un taller gratuït subvencionat per l'HUGC. Les sol·licituds es realitzen a través dels departaments d'educació dels ajuntaments i s'imparteix a l'aula de l'escola en presència dels mestres i tutors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.