Sant Cugat visibilitzarà un any més amb una vintena d'actes els diversos tipus de violència masclista

L'Ajuntament coorganitza amb una desena d'entitats els actes del Dia Contra la Violència Masclista


  • Comparteix:

'El masclisme mata: barrem-li el pas' és el lema d'enguany del Dia Contra la Violència Masclista a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

'El masclisme mata: barrem-li el pas' és el lema d'enguany del Dia Contra la Violència Masclista a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat se suma amb més d'una vintena d'actes al Dia Contra la Violència Masclista que, tot i que és el 25 de novembre, a la ciutat es commemora des d'aquesta setmana i fins al desembre. Sota el lema 'El masclisme mata: barrem-li el pas', una desena d'entitats de la ciutat coorganitza amb l'Ajuntament xerrades, tallers, formacions, activitats esportives, artístiques, cinema, exposicions i concerts, entre d'altres, per visibilitzar aquesta xacra i posar èmfasi en la prevenció, des dels infants, de tots els tipus de violència masclista.

La tinenta d'alcaldia d'Igualtat, Núria Gibert, ha agraït la col·laboració entre les entitats per organitzar aquests actes 'en xarxa' en aquestes dates i durant tot l'any. També ha posat sobre la taula els diversos tipus de violència: la física, la psicològica, la sexual i l'econòmica i ha assegurat que es tracta d''un repte social d'urgència' que 'no podem invisibilitzar'.

A la presentació hi ha participat la presidenta de l'associació Noestasola, Maribel Guillamón, que ha cridat a la 'reflexió interna' de tota la societat per eliminar la violència masclista i ha remarcat la importància de la prevenció. El col·lectiu porta diverses xerrades i tallers, a més d'una 'performance' conjunta amb el suport d'Hora Bruixa el dimarts 26 al Casal de Mira-sol.

També han subratllat la qüestió de la prevenció i de l'educació la vicepresidenta de l'Ateneu, Montse Cusó, així com la membre de la Coordinadora de les Comissions de Gènere de les AFES de les escoles públiques de Sant Cugat, Núria Valero. Des d'Oxfam Intermón proposen una exposició per mostrar la desigualtat de gènere que hi ha arreu del món i, a més, també organitza tallers el Servei d'Ocupació Municipal (SOM). A l'oficina del Sant Cugat Feina, al carrer Vallès, hi posaran una urna perquè tothom pugui explicar i introduir-hi la seva experiència personal relacionada amb algun tipus de violència masclista 'per fer-la visible'.

A més de les mencionades, organitzen actes la Festa Major Alternativa (FMA), la Desplaça Jove, Adventícies i la Coordinadora d'Entremesos de Cultura Popular i Tradicional de Sant Cugat i el gimnàs Mugendo.




Núria Gibert

És un repte social d'urgència. Tenim un problema important i invisibilitzar-lo no ajuda en res. Les administracions i la societat civil l'hem d'afrontar de cara i sense dilacions.

Maribel Guillamón

Com reproduïm aquestes conductes i les passem als nostres fills i filles. Mirem-nos, perquè potser ens enduem una sorpresa. Apostem per la reflexió interna.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.