El Consell de Joves 13/16 arrenca el curs enfocat en l'emergència climàtica i en alternatives d'oci

L'òrgan participatiu compta aquest curs amb 23 nois i noies de 12 centres de la ciutat


  • Comparteix:

Els protagonistes del Consell de Joves 13/16 de Sant Cugat per a aquest curs / Foto: Cugat Mèdia

Els protagonistes del Consell de Joves 13/16 de Sant Cugat per a aquest curs / Foto: Cugat Mèdia

El Consell de Joves 13/16 treballarà aquest curs 2019-2020 propostes sobre l'emergència climàtica, alternatives d'oci per a aquesta franja d'edat i sobre habilitats i eines per al seu futur. L'òrgan consultiu i participatiu, que ja fa set anys que funciona, s'ha constituït aquest dilluns amb 23 nois i noies, alumnes d'ESO, que representen a 12 centres diferents de la ciutat.

L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha presidit la sessió de constitució, on també han assistit els regidors de Joventut Alba Gordó i Marco Simarro, i Eloi Rovira com a representant del grup de Junts per Sant Cugat. Tots quatre han agraït la predisposició dels joves representants i han destacat la importància d'un espai de participació com aquest per aportar idees i debatre accions que afecten no només als joves, sinó també al conjunt de la ciutadania. Ingla ha recordat que hi ha unes 5.000 persones d'entre 13 i 16 anys a la ciutat i que, per tant, cal escoltar-los.

La sessió també ha servit per presentar les vicepresidències 3a i 4a del consell, escollides democràticament entre tots els representants, i que han recaigut en Paula Jiménez, de l'Institut Joaquima Pla i Farreras, i Martí Comellas, de l'Avenç. Tots dos han entomat el repte 'amb l'orgull' de representar, de la millor manera possible, tots els i les joves de la ciutat.

La primera de les tres reunions ordinàries que mantindrà el consell amb tècnics municipals serà el darrer dilluns d'aquest mes, 25 de novembre a les sis de la tarda al Casal de Torreblanca. A la trobada s'hi ha de concretar el tercer tema que centrarà la feina d'aquest curs i que estarà vinculada a instruir els nois i noies amb eines i habilitats de cara a la vida adulta.




Mireia Ingla

La població de 13 a 16 a Sant Cugat la representen 5.000 persones, per tant el mínim que podem fer és escoltar-los. S'han plantejat temes molt interessants, el de l'emergència climàtica, que està molt d'actualitat, i el de l'oci i altres maneres de passar-s'ho bé.

Paula Jiménez i Martí Comellas

Comencem amb molta il·lusió el curs, volem que Sant Cugat sigui un lloc millor per tots i totes els i les joves. / És molt bo pel consell i per la ciutat que gairebé totes les escoles estiguin representades, que hi hagi una gran participació i hi hagi representació de tots els joves de la ciutat. / És molt xul·lo que tants joves es vulguin motivar amb aquest projecte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.