El termini per presentar obres al Premi Barnils de Periodisme d'Investigació, a punt de tancar-se

S'hi poden presentar treballs publicats a mitjans nacionals i locals i comarcals


  • Comparteix:

Lliurament dels Premis Barnils de 2018 / Foto: Cugat Mèdia

Lliurament dels Premis Barnils de 2018 / Foto: Cugat Mèdia

Últims dies per participar al Premi Ramon Barnils de Periodisme d'Investigació, certamen organitzat pel grup de periodistes que porta el nom del santcugatenc i que està patrocinat, entre d'altres, per l'Ajuntament de Sant Cugat. Les obres es poden presentar en dues categories, publicades en àmbit nacional o local i comarcal i es poden fer arribar fins al 15 de novembre. El treball guanyador de cadascuna s'endurà un premi en metàl·lic de 1.500 euros.

El premi és obert a professionals del periodisme i a estudiants de grau, postgrau o màsters de periodisme. També hi poden concórrer llicenciats o graduats en periodisme encara que no estiguin en actiu mentre estigui oberta la convocatòria del concurs.

Els premis es lliuraran en el marc en una cerimònia a Barcelona durant el mes de desembre.

El Premi Barnils té la col·laboració del diari 'Ara', la denominació d'origen Terra Alta i el Born CCM. El guardó està patrocinat per l'Ajuntament de Sant Cugat, la Diputació de Barcelona, el Col·legi de Periodistes de Catalunya i l'Associació Mitjans d'Informació i Comunicació (AMIC).

Bases
Es podran presentar a concurs tota mena d'obres periodístiques que recullin els fruits del treball d'investigació dels autors. Poden ser productes tant escrits, com audiovisuals, sonors o multimèdia. Per poder-la presentar, el reportatge haurà d'haver estat difós en algun mitjà d'àmbit total o parcial dels Països Catalans en els 12 mesos anteriors a la finalització del període de presentació de candidatures (entre 15 de novembre de 2018 i 15 de novembre de 2019) o bé publicat en alguna plataforma d'internet en aquest mateix període (blogs, canals de vídeo en línia, etc.).

Premis Barnils 2018
El 4t Premi Ramon Barnils de periodisme d'investigació va reconèixer 'César Orquín, un heroi sense matis os a Mauthausen', de Carles Xavier Senso, premi en la categoria d'obra inèdita pel seu reportatge sobre els camps nazis. En la categoria d'obra local publicada, el guardó va recaure en el periodista del 'Diari de Sabadell' Pedro Javier Armengou pel seu treball 'Els empleats de Caixa Sabadell, a l''exili' o al carrer', mentre que els periodistes del diari 'Ara' Àlex Font, Albert Cadanet, Natàlia Vila i Albert Martín es van endur el premi en la categoria d'obra publicada a mitjans nacionals amb 'Així va fer l'Estat la guerra econòmica contra Catalunya'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.