L'HUGC se suma a la commemoració del Dia Mundial de la Diabetis

El centre ofereix activitats per a pacients i familiars amb motiu de l'efemèride


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'HUGC / Foto: HUGC

Imatge d'arxiu de l'HUGC / Foto: HUGC

L'Hospital Universitari General de Catalunya se suma aquest dijous a la commemoració del Dia Mundial de la Diabetis amb activitats per a pacients i familiars. Enguany el lema de l'efemèride, promoguda per la Federació Espanyola de la Diabetis, és 'Diabetis, protegeix la teva família'. Els professionals d'endocrinologia han organitzat un programa amb activitats al vestíbul de l'HUGC i a la sala d'actes.

Durant la jornada, personal d'infermeria i dietistes faran un qüestionari de cribratge a pacients i familiars i faran controls de glucèmia capil·lar i assessorament nutricional. També es farà cribratge de la neurologia diabètica amb una nova tècnica que analitza en una sola prova diferents tipus de sensibilitat. La neurologia diabètica és una complicació de la malaltia que pot perjudicar el sistema nerviós.

El Dia Mundial de la Diabetis va ser instaurat el 1991 per la Federació Internacional de la Diabetis (FID) i l'Organització Mundial de la Salut (OMS) per donar resposta al creixement de la malaltia.

Xerrada
A dos quarts de quatre, el Dr. Carlos Puig, adjunt del servei d'Endocrinologia, oferirà una conferència per a pacients i professionals sobre risc cardiovascular derivat de la diabetis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.