La remodelació dels Jardins del Vallès estarà enllestida a principis de 2020

El nou equip de govern ha 'desencallat' un projecte que vol fomentar nous usos de l'espai


Temes relacionats

Veïns, 'frontalment en contra' de l'amfiteatre dels Jardins del Vallès (14/nov/19)


  • Comparteix:

La remodelació dels Jardins del Vallès estarà acabada entre desembre i gener. Després de mesos de negociació amb un grup de veïns que es queixava, principalment, de la construcció d'un amfiteatre per acollir-hi espectacles, el nou equip de govern ha 'consensuat' un nou projecte per donar-li usos alternatius a un espai 'degradat'.

El regidor de Participació i Barris, Marco Simarro, que ha portat la negociació amb els veïns i les entitats implicades, ha explicat que el projecte parteix d'una diagnosi compartida: l'espai i els usos que se'n feien estaven 'degradats' i calia una remodelació. Tot i així, Simarro reconeix que el veïnat encara no està 'content' amb el fet que s'hi instal·li un amfiteatre, però assegura que l'equip de govern estarà pendent 'que es compleixi la normativa acústica' en tots els actes que s'hi facin.

La reducció de l'amfiteatre, que ja va avançar Cugat Mèdia, tindrà quatre grades fixes i un aforament màxim de 120 persones per al seu ús habitual, és la principal diferència respecte al projecte inicial. A més, el govern planteja la possibilitat d'ampliar l'aforament 'per a un ús excepcional de l'espai' amb la incorporació de cadires davant o darrere de les grades. Això sí, es col·locaran sensors acústics a les façanes dels edificis més propers per fer un seguiment del soroll que puguin generar les activitats que s'hi facin i, si fos necessari, aplicar mesures correctores per garantir el descans dels veïns.

Imatge del projecte / Foto: Ajuntament
Imatge del projecte / Foto: Ajuntament

L'espai també tindrà un jardí de les olors i una zona infantil, s'hi renovarà l'enllumenat i el sistema de reg i, a més, comptarà amb una tanca a tot el perímetre per prohibir-hi el pas en horari nocturn. Els canvis no han suposat cap sobrecost, sinó que s'han repartit partides de romanents d'altres projectes sorgits dels pressupostos participatius. Una remodelació 'necessària' per dignificar l'espai i fer-lo útil per al barri i per a la ciutat, amb nous usos socials, veïnals i culturals.


Tall incrustat: Marco Simarro

Com a govern ens trobem amb un projecte encallat i encara no definit. Creiem que és important respectar totes les sensibilitats que generava. I trobem un punt de partida amb una diagnosi compartida d'un espai amb un ús degradat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.