L'Hospital General celebra el Dia Mundial del Prematur amb activitats, tallers i contacontes

Les iniciatives es faran aquest divendres i diumenge


  • Comparteix:

Un bebè prematur / Foto: ACN

Un bebè prematur / Foto: ACN

La Unitat de Cures Intensives Neonatals de l'Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC) celebra el Dia Mundial del Prematur aquest divendres amb un taller de massatge infantil dirigit a famílies amb criatures menors d'un any, contacontes i una festa amb animació. Les activitats començaran a les cinc de la tarda i s'allargaran fins a les vuit del vespre. Diumenge s'instal·larà un estand de l'associació 'Petits Grans Herois' al vestíbul principal de l'hospital de nou del matí a dues de la tarda. A les dotze del migdia es farà, a més, un taller de treballs manuals per a famílies al gimnàs del centre.

L'objectiu és crear un espai on la informació sobre diversos aspectes de la prematuritat estigui a l'abast del personal de l'hospital, de les famílies dels prematurs i de les persones que desitgin participar en aquesta celebració.

Noves tècniques
L'Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC), amb la cap de secció de la unitat neonatal, la doctora Laura Castells, al capdavant, imparteix un taller sobre l'administració de surfactant endotraqueal a nadons mitjançat una tècnica mínimament invasiva. Es tracta d'una formació adreçada a pediatres i infermeres de la unitat de cures intensives neonatals.

El surfactant és un fàrmac que s'administra a nadons prematurs amb Síndrome de Distrès Respiratori o Malaltia de la Membrana Hialina, que afecta bebès que no tenen els pulmons totalment desenvolupats. El tractament redueix la taxa de fracàs en ventilació no invasiva.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.