'Els joves rebem moltes violències a més de la policial i sabem que ens hi juguem el futur'

Cugat Mèdia parla amb dos joves que van ser a les protestes contra la sentència del Procés a Barcelona


  • Comparteix:

Els manifestants reivindiquen diverses formes de protesta / Foto: Cugat Mèdia

Els manifestants reivindiquen diverses formes de protesta / Foto: Cugat Mèdia

Un mes després dels aldarulls a Barcelona a les manifestacions contra la sentència del Procés, els joves que hi van participar creuen que les protestes van demostrar un canvi de mentalitat en l'independentisme. L'escalada de tensió amb la policia, un fet que fins ara no s'havia produït en les manifestacions independentistes, ha generat polèmica, però els qui hi van participar es defensen i asseguren que les totes les formes de protesta són 'compatibles'. Cugat Mèdia ha parlat amb dues persones que van ser a Barcelona durant els dies d'aldarulls. En una entrevista al 'Sant Cugat a fons', han defensat les accions com a 'autodefensa' davant la violència policial i han assenyalat que moltes de les persones que hi van participar 'no havien estat mai en situacions així'.

ESCOLTA-HO

Els dos reconeixen que ja havien estat en altres protestes, com les de Can Vies, però que en cap no havien vist protestes tan nombroses i amb tantes persones sense experiència. Admeten que les seves accions han pogut causar rebuig, però asseguren que cal dialogar entre els diversos col·lectius per transmetre que la seva manera de protestar és legítima i 'complementària' a d'altres, com ara les Marxes per la Llibertat o la manifestació de l'11 de setembre.

'Els joves rebem moltes altres violències a més de la policial i sabem que ens estem jugant el futur', assenyalen a l'entrevista, on també asseguren que 'ningú sobra' en la lluita independentista. 'S'ha donat el dilema entre un poble que vol donar lliçons o un que busca estratègies per arribar a uns determinats objectius i està disposat a ser culpable', sentencien.

Els dos han coincidit en rebutjar la 'criminalització' del moviment i les pràctiques policials. 'Hi ha molts companys que han rebut coaccions, entres en un furgó policial i no saps que et passarà', alerten. Les protestes des d'aquell 14 d'octubre han modificat l'enfocament del moviment, segons els dos joves, que asseguren que la societat ja s'ha acostumat a les mobilitzacions i que 'no s'aturaran', encara que sí que podrien baixar d'intensitat.


Manifestant

S'ha donat el dilem entre un poble que es vol digne i un que es vol digne. Un que vol donar lliçons o un que busca estratègies per arribar a uns determinats objectius i està disposat a ser culpable.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.