La Xesca diu adéu al local abans del desallotjament amb la seguretat que 'seguirà viva'

Des de 2016, el col·lectiu jove okupa un edifici de l'avinguda de Cerdanyola


  • Comparteix:

El casal de joves La Xesca diu adéu al local de l'avinguda de Cerdanyola que ocupen des de fa tres anys. Davant un desallotjament imminent, el col·lectiu de joves ha organitzat una darrera festa en què s'ha ofert un sopar de pintxos i música en directe, entre d'altres propostes. Des de La Xesca es mostren convençuts que el projecte de casal de joves 'continuarà' després que els desallotgin.

A principis d'octubre, l'Ajuntament va ordenar el 'necessari' desallotjament de La Xesca 'per raons de seguretat'. Després d'aquest avís, el col·lectiu no va marxar de l'edifici pel seu propi peu i, per això, s'ha posat en marxa una maquinària perquè abandonin el local, si cal, amb la intervenció de la policia judicial.

La membre de La Xesca Alba Guerrero ha assegurat a Cugat Mèdia que, malgrat que els 'facin fora', el projecte 'tira endavant' sigui o no en el local de l'avinguda de Cerdanyola. Des de La Xesca expliquen que hi ha una primera ordre de desallotjament derivada de la denúncia interposada mesos enrere per Solvia, propietària de l'edifici, prevista per al 26 de novembre. La segona ordre per deixar el local, emesa des de l'Ajuntament, està oberta i asseguren que es pot produir en qualsevol moment.

Tres anys d'okupació
A finals d'agost de 2016 el col·lectiu de joves La Xesca okupava els baixos del número 66 de l'avinguda de Cerdanyola. Ja en aquell moment el govern municipal advertia dels problemes estructurals de l'edifici. Malgrat tot plegat, el desallotjament mai no s'ha produït.


Alba Guerrero

La Xesca és més que quatre parets i és un projecte en què volem seguir vives. La idea és continuar encara que no sigui en aquest espai. El projecte tira endavant sigui aquí o sigui fora.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.