La situació de l'escola La Mirada, el pacte de govern i el tribut metropolità, al torn de l'audiència pública

Cugat Mèdia recull les intervencions de la ciutadania al ple municipal


  • Comparteix:

La sala de plens, a vessar / Foto: Cugat Mèdia

La sala de plens, a vessar / Foto: Cugat Mèdia

Les crítiques del veïnat al tribut metropolità, la situació de l'escola La Mirada i una nova demanda per trencar el pacte de govern són alguns dels punts que s'han abordat aquest dilluns a l'audiència pública. Aquest torn del ple té lloc entre de vuit a nou del vespre.

ESCOLTA-HO

El tribut metropolità
El torn de l'audiència pública ha servit per constatar l'enuig de part de la ciutadania sobre el cobrament del tribut metropolità. Els detalls d'aquesta intervenció, que ha portat desenes de santcugatencs a la sala de plens, es poden consultar en aquest enllaç.

La Floresta
La veïna Maria Àngels Quadras (40') ha demanat al regidor Marco Simarro, president del consell de barri de la Floresta, que reconsideri la tria de Xavi Tercero, d'El Senglar Cultural, com a secretari de l'òrgan participatiu.

Inundacions
El veí Baltsar París (43') ha explicat que les pluges de les darreres setmanes han provocat desperfectes a l'immoble on viu, al carrer del Dos de Maig. El regidor de Serveis Urbans, José Gallardo, ha reconegut el problema i ha explicat que quan s'arrangi la vorera es podrà desviar l'aigua cap al cantó contrari per evitar inundacions.

Serveis Socials
Yolanda Rodríguez (47') ha explicat que va passar una nit a comissaria per haver entrat a l'ajuntament 'sense tràmits a fer i per menjar'. La tinenta d'alcaldia de Drets Socials, Núria Gibert, ha respost que la situació conflicte entre el consistori i Rodríguez dura des de fa mesos. En tot cas, ha compartit amb ella la preocupació per la crisi habitacional.

Can Barata
La veïna de Can Barata Beatriz Sancho (54') ha explicat que davant casa seva hi ha contenidors d'escombraries que desprenen males olors i que són font de sorolls que la molesten. El regidor de Serveis Urbans, José Gallardo, ha explicat les dificultats que pot suposar moure un contenidor, però s'ha compromès a revertir la situació per evitar les molèsties.

La Mirada
El membre de l'AFA de l'escola La Mirada Pau Fortunyo (59') ha lamentat una vegada més la situació que viuen els infants i famílies del centre, l'inici de la construcció del qual s'ha endarrerit fins a 2021. Ha reclamat 'el mateix que tenen les altres escoles', com un pati amb coberta, cuina, un menjador gran i un gimnàs cobert. L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha explicat que aquest dimarts s'actualitzarà la situació a les famílies amb una trobada a l'ajuntament.

Escola Ciutat d'Alba
Veïns del carrer de Pere Ferrer, la via on es troba l'escola Ciutat d'Alba, han criticat l'Ajuntament per no haver-los informat de la intenció de vianantitzar el carrer. Es tracta d'una mesura consensuada entre el consistori i el centre per pacificar les entrades i sortides de l'escola. El regidor de Mobilitat, José Gallardo, ha defensat que la mesura es va anunciar al consell de barri de Mira-sol.

El pacte de govern
El membre de l'ANC Artur Royo (1h10') ha reclamat una vegada més a l'alcaldessa que trenqui el pacte de govern amb el PSC. Ingla ha defensat que segueix treballant per l'autodeterminació de Catalunya, però ha subratllat que el pacte amb els socialistes i la CUP respon a una lògica local.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.