L'Institut FP de Sant Cugat obrirà al públic un restaurant gestionat pels alumnes

El restaurant s'ubicarà a l'antic institut Leonardo da Vinci


  • Comparteix:

A foc lent però a bon ritme. Així evoluciona i creix l'Institut de Formació Professional de Sant Cugat que ofereix graus d'estudis en sis especialitzacions diferents. Un d'ells, el Grau Mitjà en Cuina i Gastronomia que prepara un total de 26 alumnes per al món laboral. Dins aquest marc, el centre ha remodelat una part de l'antic Leonardo per convertir-lo en una cafeteria-restaurant amb el nom d'El Rosetó de Sant Cugat i autogestionat pels alumnes sota la supervisió del professorat. L'objectiu, ampliar aquest espai que actualment té aforament per a 30 persones i convertir-lo en un menjador 'més gran i acollidor', com ha explicat el director de l'institut, Miquel Urrutia.

La notícia s'ha donat a conèixer aquest dilluns durant la visita de la tinenta d'alcaldia de Promoció econòmica, Ocupació i Empresa, Elena Vila, i la regidora d'Educació, Pilar Gorina. Les representants polítiques han tingut l'oportunitat d'endinsar-se fins a la cuina del centre per descobrir com treballen els futurs cuiners i cuineres en aquest grau, el més nou del centre i també el que té més demanda d'estudiants. Tot i que el punt de mira està posat en les obres de remodelació del gimnàs de l'antic institut, que ampliaran l'aforament del restaurant, a partir d'aquest 27 de novembre ja obren parcialment les portes d'El Rosetó de Sant Cugat al públic. Tots els dimecres s'oferirà un menú de migdia preparat especialment per els alumnes accessible per a tota la ciutadania. Es recomana, però, reservar taula amb antelació, ja que l'espai és limitat.

Durant la visita, la tinenta d'alcaldia d'Ocupació, Elena Vila, ha qualificat el centre com 'l'institut públic de referència a Sant Cugat' i ha assegurat que la Formació Professional és 'clau per al desenvolupament econòmic i social' de la ciutat, així com per a la 'competititvitat de les empreses'. En aquesta mateixa línia, Vila ha explicat que des de l'Ajuntament s'ha posat en marxa un Pla d'Acció per impulsar aquesta via d'estudis. La tinenta d'alcaldia d'Ocupació també ha posat en valor la incorporació del nou cicle en Cuina i Gastronomia, un 'encert', ja que Sant Cugat és una ciutat amb 'molta restauració' i hi ha 'molta demanda de cuiners i cuineres.

Miquel Urrutia ha posat en valor l''àmplia oferta de formació professional' que ofereix l'Institut FP de Sant Cugat que ja existia amb l'institut Leonardo da Vinci. Urrutia ha destacat que es tracta d'un centre 'fet per donar servei a la societat, al món laboral i a un alumnat que vol tenir un futur'.

L'Institut FP de Sant Cugat, ubicat a l'antic Leonardo da Vinci, acull un total de 406 alumnes entre els sis àmbits d'estudis diferents que ofereix: Comerç i Màrqueting, Administració i Gestió, Serveis Socioculturals a la ciutat, Educació Infantil, Telecomunicacions i Electrònica, i Cuina i Gastronomia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.