Així és la Generació Z de Sant Cugat

Els joves, que tenen entre 17 i 20 anys, creuen que el seu futur serà 'molt negre'


  • Comparteix:

David Garcia (Pureza de Maria), Àlex Torras (Joventuts PSC), Dunia Madhoun (Fridays For Future)

David Garcia (Pureza de Maria), Àlex Torras (Joventuts PSC), Dunia Madhoun (Fridays For Future)

La Generació Z, nascuda a mitjans dels 90, no té una bona perspectiva del futur. En David Garcia, l'Àlex Torras, la Dunia Madhoun i la Maria (nom fictici), que tenen entre 17 i 20 anys, han respost als micròfons del magazín 'Connectats' amb unanimitat que els seus propers anys els veuen 'molt negres'. Els joves creuen que patiran molt i posen el focus en dos aspectes: el canvi climàtic, on han destacat que els països més pobres ja estan notant els efectes, i l'auge de l'extrema dreta.

ESCOLTA-HO

El magazín 'Connectats', produït per La Xarxa i presentat des de Ràdio Sant Cugat ha volgut fer una radiografia de la Generació Z. Segons l'Enquesta Funcas a Millenials, amb una mostra de 3.000 joves internautes nascuts abans de 1999, els joves estan preocupats, més que per la política, per qüestions socials com la violència masclista (92%), les desigualtats socials (91%) i el canvi climàtic (91%). Així ho han constatat els joves santcugatencs, que com han dit ells mateixos, només són una part, la mobilitzada i, alhora, la invisibilitzada. Han aprofitat l'altaveu de la ràdio per trencar l'estigma que els adolescents 'passen de tot'.

Respecte a la política, els joves són conscients de la importància de votar, però posen de relleu la desafecció, la desinformació política i la no-representació amb cap partit. L'enquesta afirma però, que la majoria dels joves pertany a l'esquerra moderada.

Maria (Nom fictici), feminista:
La Maria té 20 anys i estudia Educació Social a la Fundació Pere Tarrés, de la Ramon Llull. Està involucrada en gairebé tots els moviments latents en l'actualitat: el feminisme, el veganisme, l'independentisme i la lluita de classes. Està participant en l'acampada de plaça Universitat de Barcelona per 'defensar alguns drets fonamentals'.

'És indigne que hi hagi dones que estiguin morint cada dia pel fet de ser dones i crec que a nivell d'Estat es tracta bastant poc per la importància que té realment.'

Àlex Torras, Joventut Socialista de Sant Cugat
L'Àlex té 19 anys i des de fa dos milita a la Joventut Socialista per què ja sentia la necessitat d'involucrar-se en política. Actualment és el Secretari de Comunicació Política de l'agrupació. Estudia Dret i Economia a la UPF.

'Entenc que hi ha gent que no vulgui votar perquè els polítics fan el que volen.'

David Garcia, estudiant, no està involucrat en cap moviment
En David té 17 anys, està estudiant Batxillerat Social a l'Institut Pureza de Maria. En un futur encara no sap què estudiar, està indecís, però potser tira cap a ADE o Economia.

'Ara mateix, hi ha molta pobresa a Espanya i crec que és un problema del capitalisme, però hi ha Seguretat Social i és un punt fort.'

Dunia Madhoun, Fridays For Future
La Dunia estudia Batxillerat Humanístic i Social, té 17 anys i està dins del gran moviment dels Fridays For Future de Sant Cugat. Va a l'Institut Pla i Farreras i, malgrat està involucrada en ecologisme, també li preocupa la violència masclista i no se sent representada per cap partit, tot i que encara no pot votar.

'Falta molta feina de conscienciació a la població, això ens afecta a tots i a totes, no som coherents.'



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.