Junts critica la 'manca de veracitat i de rigor' de la gestió del govern amb el tribut metropolità

El partit reitera que l'ordenança té defectes tècnics que fan que provoqui desigualtats en el pagament


  • Comparteix:

Regidors de Junts per Sant Cugat / Foto: Junts per Sant Cugat

Regidors de Junts per Sant Cugat / Foto: Junts per Sant Cugat

Junts per Sant Cugat torna a demanar que l'equip de govern mantingui el contenciós administratiu per tombar l'aplicació actual del tribut metropolità, que ha generat controvèrsia entre veïns. El grup municipal assegura que és 'impossible i impensable' que, tal com va anunciar el tripartit, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) hagi acceptat amb una negociació una rebaixa d'un impost que ja estava tramitat des d'inicis d'aquest any i qüestiona la 'veracitat i el rigor' de la informació del govern per 'protegir el prestigi de l'Ajuntament i dels seus empleats'.

El regidor de Junts per Sant Cugat Carles Brugarolas ha explicat en declaracions a Cugat Mèdia que l'anterior govern, del qual formava part, 'va intentar el diàleg amb l'AMB per millorar els defectes tècnics del tribut metropolità i la seva radical inequitat'.

Segons Brugarolas 'els propis defectes tècnics de l'ordenança' han donat lloc a aquesta rebaixa de la recaptació, no només a Sant Cugat sinó a tots els municipis que han de pagar aquest tribut des d'aquest any. De fet, aquesta diferència respecte a l'expectativa recaptatòria farà, segons ha explicat el regidor, que l'AMB augmenti un 5% el tribut metropolità l'any vinent i que, previsiblement, la T-Jove i la Targeta Rosa per a la gent gran triguin més a incorporar-se a la tarifa plana.

El partit també lamenta l'anunciat augment de l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) de l'equip de govern i reclamen 'gestionar millor' i 'fer més amb menys'. A més, exigeix una negociació amb l'AMB del pla metropolità de millora del transport públic i facilitar als contribuents, si finalment es retira el contenciós administratiu, mecanismes d'informació i models tipus de recurs d'aquesta taxa.


Carles Brugarolas

L'AMB aglutina 38 municipis. Algú s'imagina que el responsable d'aquest ens, l'alcalde de Cornellà, acceptaria que l'entre cometes 'rica' Sant Cugat pagués menys que la resta? És impensable que per una negociació s'accepti una rebaixa d'un tribut ja aprovat i amb les quotes meritades des del gener del 2019.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.