El Sant Cugat més solidari es bolca amb el Gran Recapte d'Aliments

Uns 370 voluntaris s'han repartit pels 22 establiments a la ciutat i han fet possible la recollida aquest divendres i dissabte


  • Comparteix:

Un any més, els santcugatencs han mostrat la seva cara més solidària i s'han bolcat amb l'onzena edició del Gran Recapte d'Aliments. Entre aquest divendres i dissabte, un total de 22 establiments, des de grans supermercats fins a petits comerços, s'han convertit en el centre neuràlgic de la solidaritat a Sant Cugat en una edició que vol superar les més de 4.600 tones que es van recaptar l'any passat a tot Catalunya. Uns 370 voluntaris del Banc dels Aliments s'han repartit per la ciutat i han fet possible la jornada en què s'han recaptat aliments de primera necessitat com arròs, pasta, llegums i llet.

El coordinador de l'entitat organitzadora a Sant Cugat, Jaume Ibars, ha assegurat que la resposta dels santcugatencs davant la iniciativa és bona i similar a la d'anys anteriors. Ibars també ha remarcat el fet que enguany 'la recollida està més repartida' per la recent obertura a la ciutat de dos supermercats de grans dimensions, el Carrefour i l'Esclat. Tot i això, el coordinador local ha assegurat que això no implica 'que es reculli menys' i espera que 'la totalitat' sigui igual de bona que anys anteriors. Els resultats d'aquesta onzena edició del Gran Recapte d'Aliments es coneixeran en els pròxims dies.

El Banc dels Aliments ha fet una crida a la ciutadania a col·laborar en la recollida d'aliments. Alguns dels participants, com l'Anna i el Marc, han valorat la iniciativa, que et permet ajudar 'portant aliments i fent de voluntària'. A més, els ciutadans creuen que donar menjar 'és molt més clar' que donar diners, ja que aquests poden anar a parar 'a llocs on no els portaries'.

Més enllà de les persones que col·laboren portant productes, el Gran Recapte també funciona gràcies als voluntaris i voluntàries que fan possible la recollida en cada establiment. La regidora de l'Ajuntament, Núria Fernàndez, ha estat una de les voluntàries de la iniciativa i assegura que és una 'gran satisfacció personal' veure 'tota la gent que participa'.

La campanya encara no ha finalitzat i, fins al 15 de desembre, es pot col·laborar amb una donació econòmica a través del web de la iniciativa. La distribució dels aliments a les entitats d'iniciativa social començarà aquest mateix dilluns.

El Gran Recapte d'Aliments 2018, en xifres
- 4.452.000 quilograms d'aliments recollits a tot Catalunya
- Van participar 28.313 voluntaris
- Uns dos milions de ciutadans de Catalunya van donar aliments durant el Gran Recapte




Jaume Ibars

Anem com cada any, la gent respon molt bé. Aquest any la recollida està més repartida perquè han obert el Carrefour i l'Esclat Bon Preu, i no vol dir que es reculli menys. Jo crec que la totalitat serà bona, com cada any.

Núria Fernàndez

Ajudem a molta gent sense cap ànim de lucre. El bonic d'aquest acte és veure tota la gent que participa. Això dona una satisfacció personal.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.