Silenci condemnatori i foc contra les violències masclistes

Hora Bruixa aplega més de 200 persones en una marxa silenciosa pel Dia Contra la Violència Masclista


Temes relacionats

Tinta solidària contra la violència masclista (25/nov/19)

El SantCu i el Mira-sol derroten la Violència Masclista amb un festival de gols (25/nov/19)


  • Comparteix:

Més de 200 persones han sortit aquest dilluns als carrers de Sant Cugat per rebutjar frontalment la violència contra les dones. Ha estat en una marxa convocada per Hora Bruixa que amb el silenci i el foc com a protagonistes, amb espelmes portades per les manifestants, ha recorregut els carrers de la ciutat per evidenciar 'el silenci' contra aquesta xacra social. Ha estat l'activitat més concorreguda del Dia Contra la Violència Masclista, commemoració a la qual també s'ha sumat l'Ajuntament, que ha il·luminat la façana de l'edifici consistorial de color lila.

Les violències contra les dones en dades
Durant el 2018, a Sant Cugat es van registrar 18 denúncies per delictes contra la llibertat sexual, segons dades dels Mossos d'Esquadra. Aquests fets inclouen tant abusos com agressions sexuals. En els primers sis mesos d'aquest any, la xifra ha assolit les 10 denúncies per delictes sexuals. Tot i que es tracta d'una reducció del 23% respecte al primer semestre del 2018, són delictes que no sempre es denuncien, tot i les recomanacions dels Mossos d'Esquadra.

Dins dels delictes contra les persones, i en concret contra dones, també destaquen els casos de violència de gènere, la que es produeix en l'entorn relacions de parella, i violència domèstica, dins de l'àmbit de la família. En el primer dels casos, durant els primers sis mesos de l'any s'han registrat 27 denúncies, un 6,90% menys que al mateix període del 2018, quan es van registrar 29.

Pel que fa a delictes de violència domèstica, els casos creixen durant el primer semestre d'aquest any un 23%, passant dels 13 dels mateixos mesos del 2018 al 16 d'aquest any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.