L'Hospital General participa en dos estudis per a la prevenció de malalties pulmonars en infants

El centre hospitalari situat a Sant Cugat col·labora en una investigació per prevenir patologies víriques als pulmons de nadons


  • Comparteix:

El centre hospitalari està situat a Sant Cugat / Foto: HUGC

El centre hospitalari està situat a Sant Cugat / Foto: HUGC

L'Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC) col·labora en dos estudis que investiguen l'eficàcia d'un medicament per prevenir malalties pulmonars provocades pel virus respiratori sincitial (VRS), la causa més comuna d'infecció pulmonar en nadons. Actualment no existeix cap tractament preventiu monodosi per protegir els nadons d'aquest virus i aquests estudis pretenen analitzar els efectes i possibles problemes de seguretat per als infants del nou medicament.

El VRS és molt contagiós i pot causar problemes respiratoris i cardíacs a nadons. Té símptomes similars al refredat comú i es presenta només durant els mesos d'hivern. Les vies de transmissió són secrecions nasofaringes i saliva per contacte directe, però també és possible el contagi a través de les mans o d'objectes contaminats. Un dels estudis analitza pacients en el seu primer any de vida que han nascut prematurament o pateixen alguna afecció cardíaca o pulmonar i no han rebut prèviament tractament per aquest virus. A l'altre hi participen nadons sans.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.