Sant Cugat viurà un Nadal inclusiu, sostenible i descentralitzat amb més de 200 activitats

La celebració arrenca aquest divendres a Sant Cugat sota el lema 'Els camins del Nadal'


  • Comparteix:

L'encesa de llums d'aquest divendres serà l'espurna que impregnarà d'esperit nadalenc Sant Cugat durant 38 dies. Sota el lema 'Els camins del Nadal', l'Ajuntament, juntament amb el teixit associatiu i comercial de la ciutat, ha configurat un programa amb 225 activitats per a tots els públics. De fet, un dels objectius de l'organització és que tothom se senti representat durant aquesta gresca. Així, es farà bandera de la inclusió i de la descentralització, però també de la sostenibilitat.

Una de les grans novetats és el canvi d'ubicació de l'Envelat, que passa del parc de Ramon Barnils a la plaça de l'U d'Octubre. L'espai obrirà portes entre el 23 de desembre i el 4 de gener i acollirà la carpa, amb jocs, teatre i música, activitats familiars i per a un públic jove. A tocar hi serà el cobert, on s'hi trobaran tallers i més activitats familiars. La plaça també acollirà 'L'espai Re-Menut', una zona pensada per als més petits de casa, de 0 a tres anys.

No tota l'activitat estarà a la plaça de l'U d'Octubre, creuant el passeig de Francesc Macià, i per tal d'obrir a la ciutat el barri del Monestir, també hi haurà propostes al carrer de la Creu. Aquí hi haurà un espai musical i jocs i instal·lacions per a la canalla.

La voluntat de situar la gresca al bell mig de Sant Cugat respon també a la intenció de dinamitzar el comerç local, fent que la cultura i les compres nadalenques comparteixin espai. En aquest sentit, l'Ajuntament pren el relleu a Sant Cugat Comerç (StC) en la gestió del trenet de Nadal, que funcionarà del 5 de desembre al 5 de gener, i que farà parada al Mercat de Torreblanca els divendres a la tarda i els dissabtes al matí. Per accedir-hi s'haurà de presentar un tiquet de compra d'un establiment de Sant Cugat d'un import mínim de cinc euros.

Cap d'any
L'Ajuntament també assumeix l'organització de les festes de Cap d'Any. Ho farà amb el suport de Sotasons i de Cal Temerari, que s'encarreguen de la música i de la barra, respectivament. La gresca es trasllada enguany al PAV 2 i comptarà amb l'actuació de les Caramba. Les entrades costaran dotze euros, deu si es compren anticipadament.

Aquesta no serà l'única festa, però. Els joves de 13 a 17 anys podran gaudir de la festa de benvinguda de 2020 (o de comiat de 2019) amb la Ritual Party, a l'Envelat de la plaça de l'U d'Octubre. S'hi serviran begudes sense alcohol i les entrades costen cinc euros.

A banda, per segon any consecutiu, la plaça d'Octavià donarà la benvinguda a l'any nou amb les campanades. Que cadascú porti el seu raïm!

Per tancar l'any, a més, la ciutat acollirà la primera edició de la Cursa del Gall, que pren el relleu a la tradicional Sant Silvestre.

Algunes de les activitats
  • Festa de l'encesa dels llums de Nadal - Divendres 29 a les 17.30h. Quatre Cantons i Octavià
  • Cacera de Tions - Diumenge 8 de desembre a les 12h. Bosc de Volpelleres
  • Presentació del Pessebre de Sant Cugat - Divendres 13 de desembre a les 18.30h. Plaça de Barcelona
  • Fira de Santa Llúcia - Diumenge 15 de desembre d'11h a 19h. Plaça del Coll de la Creu d'en Blau de les Planes
  • Nadales al carrer - Dimarts 17 de desembre de 17h a 20h. Eix comercial del centre i plaça de Barcelona
  • Festa del Tió - Dimarts 17 de desembre a les 17h. Teatre de Mira-sol
  • Nadales al barri - Dimarts 17 de desembre de 17.30h a 19.30h. Eix comercial del barri Monestir - Sant Francesc
  • 'Un Nadal amb Mr. Scrooge' - Dimecres 18 de desembre a les 16h i a les 19.30h. Teatre-Auditori
  • Recorregut musical pels pessebres en finestra del centre - Dissabte 21 de desembre a les 18h. Plaça de Barcelona i eix de vianants
  • Inauguaració de l'Envelat - Dilluns 23 de desembre a les 11h. Plaça de l'U d'Octubre
  • 44è pessebre vivent - Dimarts 24 de desembre a les 18h i a les 19h. Jardins del Monestir
  • Comença el quinto de Nadal - 25 de desembre a partir de les 19h. ZEM Rambla del Celler (PAV 2)
  • Primera representació de 'Pedra i Sang' - Dimecres 25 de desembre a les 20h. Claustre del Monestir
  • Campanades a la Plaça - Dimarts 31 de desembre de 23h a 02h. Plaça d'Octavià
  • Ritual Party - Festa de Cap d'any per a joves de 13 a 17 anys - Dimarts 31 de desembre de 00.30h a 04h. Envelat de la plaça de l'U d'Octubre
  • Festa de Cap d'any - Dimarts 31 de desembre de 01h a 06.30h. PAV 2 de la Rambla del Celler



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.