La Xesca, pendent del seu desallotjament

El casal està okupat des de fa més de tres anys


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de La Xesca / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de La Xesca / Foto: Cugat Mèdia

La Xesca, ubicada al número 66 de l'avinguda de Cerdanyola, continua pendent del seu desallotjament. Recentment, l'empresa propietària ha paralitzat el procés judicial, que ha quedat arxivat després del desistiment. Tot i així, la propietària ha confirmat a Cugat Mèdia que manté les intencions de desallotjament per via judicial, com també ha sol·licitat l'Ajuntament per motius de 'seguretat' una vegada es compleixi el termini per abandonar l'immoble.

El novembre passat, el consistori ordenava via decret d'alcaldia 'el necessari desallotjament de La Xesca per raons de seguretat'. L'Ajuntament argumentava llavors que s'han incomplert 'requisits de seguretat' com, per exemple, l'apuntalament integral de l'edifici, el qual també ha sol·licitat al propietari. Tot plegat estava sustentat per un informe tècnic municipal que explica que l'estabilitat estructural de l'immoble està 'compromesa'.

Els ocupants tenien 48 hores des de la notificació de l'ordre per abandonar el local, que es va recuperar fa més de tres anys com a casal, però que no està permanentment okupat. Tot i els advertiments, tant de la propietat com de l'Ajuntament, La Xesca ha mantingut l'activitat. Recentment ha celebrat el seu 3r aniversari i, fins i tot, una festa de comiat a l'espera d'un desallotjament imminent.

L'empresa propietària de l'immoble ha assegurat a Cugat Mèdia que la seva intenció era solucionar els problemes de seguretat, però una vegada aconseguit el permís per actuar, l'espai va ser okupat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.