Sant Cugat instal·larà pipicans per generar compost

La ciutat també comptarà amb un nou correcà


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat instal·larà pipicans al barri de Volpelleres que serviran per generar compost i reutilitzar-lo als parcs i espais verds de la ciutat. La intenció és ubicar l'any vinent mitja dotzena d'aquestes instal·lacions, en una prova pilot, segons ha avançat a Cugat Mèdia el regidor de Benestar Animal, Francesc Carol. A més, també s'ampliarà la xarxa d'espais per a gossos coneguts com a correcans, on poden anar deslligats. La previsió és fer-ne un de nou, tot i que la ubicació encara no s'ha concretat i es treballarà en el marc dels consells de barri.

Pipicans sostenibles
Segons ha explicat Carol, la instal·lació d'aquests pipicans consta d'un rectangle d'acer amb una paperera a sobre i un espai on posar fullaraca dels arbres. Els gossos orinen a sobre per crear compost, que serà recollit i reutilitzat per als jardins de la ciutat.

Correcans
Aquest nou correcà s'afegirà als sis espais de socialització de gossos d'entre 1.000 i 3.000 metres quadrats de què disposa Sant Cugat. Compten amb tanca, bancs, papereres i rètols, i estan ubicats a:
  • Parc de la Pollancreda
  • La zona del carrer de Víctor Català
  • Avinguda de Can Bellet
  • La zona de les casetes de Can Rabella
  • Coll Favà
  • Can Mates

  • De fet, al parc del Turó de Can Mates existeix una prova pilot on els gossos poden anar deslligats fora de les zones de socialització entre les sis de la tarda i les deu del matí d'octubre a abril, i de vuit del vespre a deu del matí, entre maig i setembre.

    Refugi d'animals
    Sant Cugat també està a l'espera del refugi d'animals. Carol ha concretat que l'equipament comptarà amb dotació pressupostària aquest 2020 perquè sigui una realitat durant el mandat. De fet, el refugi ja compta amb un projecte i serà la Taula de Benestar Animal la que haurà de decidir la seva ubicació i com ha de ser la gestió.

    Mentre no estigui construït el refugi, l'Ajuntament habilitarà la comissaria de la Policia Local perquè els gossos abandonats o perduts hi puguin estar 24 hores abans d'anar al refugi de Caldes Animal.




    Francesc Carol

    És un rectangle d'acer on es pot posar fullaraca dels arbres. Els gossos orinen a sobre per crear compost, que s'utilitzarà per als jardins.

    Francesc Carol

    Dotarem pressupostàriament el refugi. Ja tenim el projecte i serà la Taula de Benestar Animal decidirà el terreny adequat i com es gestionarà.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.