Sant Cugat celebra el Dia del Voluntariat posant en valor la tasca dels gairebé 500 voluntaris de la ciutat

El Cafè Auditori ha acollit una conferència que ha posat el focus en la figura del voluntari


  • Comparteix:

Sant Cugat ha commemorat aquest dimecres el Dia Internacional del Voluntariat posant en valor la tasca dels gairebé 500 voluntaris de la ciutat amb un acte al Cafè Auditori. La presidenta de l'Associació de Familiars Malalts d'Alzheimer (AFA), Anna Fitó, i el president de la Llar d'Avis de la Parròquia, Joan Cortadellas, han llegit conjuntament un manifest on han recordat que 'la solidaritat, la bona voluntat i el voluntarisme han esdevingut peces claus per la supervivència' i han agraït la solidaritat de les persones 'que donen part del seu temps a millorar el món en el qual vivim'. En representació de les persones voluntàries de Sant Cugat, Fitó i Cortadellas també han remarcat 'la seva vocació de servei' com a nexe entre tots els voluntaris.

Durant la cita, la regidora de Ciutadania, Gemma Aristoy, ha agraït la feina dels voluntaris i ha recordat les dades i els objectius de l'Oficina del Voluntariat, que enguany compta amb 497 membres gràcies a la incorporació de 69 noves persones voluntàries el 2018.

Després de la presentació d'Aristoy i la lectura del manifest, ha tingut lloc la conferència 'El Voluntariat: el batec de les ales', que ha anat a càrrec del doctor en educació, pedagog i formador Roger Llopart, que ha aprofundit en la figura del voluntari i en les raons que el mouen a donar altruistament part del seu temps per ajudar als altres. L'acte ha finalitzat amb un pica-pica i una copa de cava.




Joan Cortadellas

En el Dia Internacional del Voluntariat, estem aquí per fer-ho pal·lès. Per dir en veu alta i forta que som milers les persones que donem part del nostre temps per millorar el món en el qual vivim.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.