FGC s'adhereix al protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d'oci

L'adhesió del protocol implicarà la formació de prop de 1.100 professionals de FGC en l'àmbit de la violència masclista

Imatge d'arxiu de la línia del Vallès dels FGC / Foto: Localpres

Societat

Publicat el 9/des/19 per Redacció

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) s'ha adherit al protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d'oci. Un fet que implicarà la formació de prop de 1.100 professionals de l'empresa en l'àmbit de la violència masclista per tal que puguin identificar situacions abusives i sàpiguen com han d'actuar i com han d'atendre les persones que les hagin patit. Amb l'aplicació d'aquest protocol, FGC vol aconseguir que cap conducta que atempti contra la llibertat i la indemnitat sexual quedi impune.

Per reforçar encara més l'objectiu del protocol, es posarà en marxa una campanya de sensibilització amb cartells i vídeos a l'interior dels vagons i de les estacions. A més, s'ha retolat sencer un vagó de tren de la línia Barcelona-Vallès, la més utilitzada pels universitaris, ja que, segons FGC, el tren es tracta d'un mitjà de transport que utilitza majoritàriament la gent jove en els seus desplaçaments per anar a classe, a treballar o a gaudir del seu temps d'oci.

Segons les darreres dades de l'Enquesta de Violència Masclista de Catalunya és, amb un 17,1%, el tercer lloc fora de l'àmbit de la parella on es produeixen més violències sexuals, només per darrere dels espais d'oci, amb un 20,9%, i els espais públics, amb un 18,3%.

L'adhesió al protocol s'ha produït aquest dimarts amb la signatura del conveni per part del conseller d'Interior, Miquel Buch, i el president de FGC, Ricard Font. Fins ara, un total de 20 entitats públiques i privades ja han signat el protocol i unes altres 120 estan tramitant l'adhesió, i 3.800 treballadors ja han rebut la formació per aplicar-lo.