Malestar veïnal per la 'pressió impositiva' i la 'falta de comunicació' quant al Tribut Metropolità

Les queixes es materialitzen, fins i tot, en forma de campanya de recollida de signatures i en la creació d'una plataforma


Temes relacionats

Tot allò que has de saber del tribut metropolità (25/nov/19)


  • Comparteix:

El tribut metropolità és un impost que cobra l'AMB / Foto: Cugat Mèdia

El tribut metropolità és un impost que cobra l'AMB / Foto: Cugat Mèdia

Segueixen els dubtes i el malestar entre grups de veïns de Sant Cugat pel cobrament del Tribut Metropolità. La setmana passada, l'Associació de Veïns de la Floresta va reunir-se amb el primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, per aclarir dubtes quant a aquesta taxa supramunicipal. El president de l'entitat, Guillermo Gallego, ha explicat a Cugat Mèdia que el veïnat lamenta la manca d'informació que ha rebut en qüestions, per exemple, com el retorn que tindrà per al barri el pagament d'aquest tribut.

'Un tribut no és dolent de per sí', ha reflexionat Gallego, però afegeix que 'les formes de com s'ha tirat endavant són nocives de cara als veïns'. L'activista veïnal, a més, suma el malestar pel pagament del Tribut Metropolità als canvis anunciats aquest dimecres en l'oferta i preus de títols de transport metropolità.

Gallego ha explicat que els veïns pagaran aquest nou impost, però no descarta que en un futur s'emprenguin accions legals d'algun tipus contra el tribut.

Campanya Change.org
La primera reacció a l'arribada del tribut metropolità va arribar amb una campanya a Change.org engegada per una veïna de Sant Cugat en la qual reclamava 'eliminar' el tribut metropolità en tractar-se d'una mesura 'que no és correcta, ja que afecta molta gent que no té res a veure' amb el transport públic. Fins ara, 1.555 persones han firmat i s'han sumat a la campanya.

Ple municipal
Les protestes van continuar al ple municipal de novembre, en el qual desenes de veïns van traslladar el seu malestar al torn de l'audiència pública a l'equip de govern i van reclamar que frenessin l'impost, a més de lamentar una nova càrrega impositiva. El tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat, Pere Soler, va defensar que Sant Cugat no podia ser l'únic municipi 'que no paga' de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i que el tribut 'forma part de la realitat ens agradi o no'. Soler també va posar de manifest que el tribut, a més de finançar el transport públic, servirà per fer sufragar projectes urbanístics, mediambientals, de conservació d'espais públics i també per a plans d'ocupació.

Plataforma TM
Amb l'objectiu de definir un pla d'accions de protesta conjuntes amb la resta de municipis als quals se'ls ha començat a cobrar el tribut metropolità, s'ha constituït a la ciutat la Plataforma TM, que exigeix principalment una explicació per part de l'Ajuntament del càlcul del tribut, per a què serveix i com evolucionarà a partir de l'any vinent. A més, el col·lectiu reclama explicacions a la retirada del contenciós administratiu per part del govern municipal i al 'suposat' acord a la baixa del consistori amb l'AMB.

Cugat Mèdia t'ofereix aquí un recull de preguntes i respostes sobre el Tribut Metropolità.


Guillermo Gallego

Les formes en què s'ha tirat endavant són nocives i agressives per als veïns. És una mesura que s'ha mantingut amagada i oculta.



  • Comparteix:

COMENTARIS

ERC i la CUP, no tenen res a dir d’aquest polèmic tribut, o es que l’alcalde real es Pere Soler ????

Pere Ferrer Morello. Enviat el 9/des/19


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.