La família Savall i Intermon Oxfam ofereixen demà un concert solidari a favor dels refugiats de Sudan


  • Comparteix:

L'actuació es farà al Teatre Auditori

L'actuació es farà al Teatre Auditori

Tot a punt pel concert solidari que, per segon any, ofereixen la delegació local d'Intermon Oxfam i la família Savall. L'actuació, que tindrà lloc avui al Teatre Auditori, servirà per recollir diners que es destinaran als diferents projectes d'ajuda que l'ONG està fent a la frontera entre el Txad i el Sudan, però servirà sobretot per sensibilitzar la població sobre un conflicte que va començar fa prop de 2 anys i que ja ha acabat amb la vida de 50.000 persones.

Després de l'èxit que va tenir l'any passat, Intermon Oxfam i la família Savall han decidit tornar a unir esforços i repetir la iniciativa de fer un concert solidari, que en aquesta ocasió es destinarà als refugiats del Sudan.

D'aquesta manera, es vol donar a conèixer un conflicte que va començar al febrer de l'any 2003 i que a hores d'ara ja s'ha cobrat prop de 50.000 víctimes mortals, ha obligat a un milió i mig de persones a abandonar els seus pobles i ha suposat que unes 220.000 persones visquin en campaments de refugiats al Txad. Els diners que es recaptin es destinaran als diferents projectes humanitaris que Intermon Oxfam està duent a terme a banda i banda de la frontera entre el Txad i el Sudan. Així ho ha explicat la representant del comitè local d'aquesta entitat, Maria Creu Moya.

Maria Creu Moya

Intermon Oxfam brinda ajuda humanitària a més de 400.000 persones. Al Txad treballa en 6 camps de refugiats amb un projecte de vacunació de caps de bestiar, i al Sudan distribueix aigua potable.


Amb aquesta finalitat, el concert que oferirà la família Savall combinarà un repertori propi de músiques i nadales tradicionals catalanes amb cants procedents de diferents països com Israel, Sarajevo o l'Afganistan.

Per a Jordi Savall, que dirigirà la formació i tocarà la viola de gamba, es tracta de transmetre amb la força de la música la necessitat de lluitar contra aquests conflictes i sensibilitzar la població sobre la seva existència. Escoltem-lo.

Jordi Savall

La música ens ha de poder ajudar a compratir unes necessitats i la consciència d'uns fets i poder expressar amb més contundència el nostre rebuig.


El concert compta també amb la col·laboració de l'Ajuntament, que ha cedit les instal·lacions del Teatre Auditori. El tinent d'alcalde de Polítiques Socials, Toni Ramon, ha remarcat la importància de recolzar iniciatives com aquesta i de seguir col·laborant amb entitats com Intermon Oxfam, sobretot en temes de sensibilització ciutadana.

Toni Ramon

Volem sobretot potenciar tota la feina de sensibilització que pot fer Intermon.És una gran entitat que compta amb molts recursos per aconseguir un canvi de mentalitat necessari.


El concert solidari a favor dels refugiats del Sudan tindrà lloc aquest dimarts, dia 21, a partir de dos quarts de deu de la nit al Teatre Auditori.

El preu de les entrades és de 18 euros i aquestes es poden adquirir a l'Oficina de Turisme de Sant Cugat, al Club Muntanyenc, a la Casa de Cultura o a l'Ateneu, i 3 hores abans del concert, a les guixetes del mateix Teatre Auditori.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.