Activat el dispositiu especial de Nadal per reforçar la seguretat a l'eix comercial de Sant Cugat

Policia Local i Mossos d'Esquadra augmentaran la presència d'agents als carrers amb l'operació Grèvol, l'operació Neula i Tió i l'operació Banús


  • Comparteix:

Mossos d'Esquadra i Policia Local augmentaran la presència d'agents a l'eix comercial / Foto: Guillem Babitsch (Cugat Mèdia)

Mossos d'Esquadra i Policia Local augmentaran la presència d'agents a l'eix comercial / Foto: Guillem Babitsch (Cugat Mèdia)

Sant Cugat intensificarà un any més la vigilància i la presència policial als carrers de la ciutat, especialment als eixos comercials, per prevenir possibles delictes com furts i robatoris durant les festes de Nadal. Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local ja han activat l'operació Grèvol amb patrulles mixtes que volen augmentar la 'sensació de seguretat' tant per als comerciants com per als vianants. L'operatiu s'allargarà fins al 7 de gener.

L'objectiu, evitar furts i robatoris en períodes d'acumulació de gent als carrers comercials que fan grans compres. El cap de la comissaria dels Mossos a Sant Cugat, Manel Rodríguez, ha explicat en la roda de premsa de presentació del dispositiu les recomanacions a establiments i clientela per millorar la seguretat durant aquesta època i, en qualsevol cas, aconsella trucar a la policia si es té algun dubte.

Per als comerços, es recomana fer una distribució geogràfica del mobiliari basada en la seguretat, posar xip electrònic als articles més valuosos, instal·lar càmeres interiors i no acumular molts diners en efectiu a les caixes registradores. A més, també s'aconsella demanar sempre el DNI en pagaments amb targeta de crèdit i comprovar possibles bitllets falsos. Pel que fa als clients, és important portar bosses de mà amb tancaments segurs, sempre per davant i a la vista, sense perdre de vista en cap moment els objectes personals.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Francesc Carol, ha remarcat que la intenció és incrementar la presència policial perquè hi hagi més 'sensació de seguretat'. A més, ha explicat els altres operatius que ha posat en marxa la Policia Local: l'operació Neula i Tió, per controlar que els articles nadalencs i les joguines que venen els establiments compleixin la normativa de seguretat i uns mínims de qualitat, i l'operació Banús, dirigida a la vigilància de la venda ambulant sense permís, el top manta.

En aquest sentit, l'inspector en cap del cos municipal, Josep Maria Escarré, ha reconegut que a Sant Cugat 'es dona poc' el top manta, però que els preocupa especialment l'estat d'alguns productes i joguines que poden provocar petits incendis o problemes de seguretat per als infants.

També ha assistit a la presentació la tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica, Ocupació i Empresa, Elena Vila, que ha insistit en la importància de potenciar el comerç local durant aquesta època i fer-ho d'una forma segura.

Consells per evitar estafes en compres per internet
Durant aquesta època nadalenca s'incrementen notablement les compres per internet i els Mossos d'Esquadra també fan algunes recomanacions:
  • Només comprar en pàgines webs d'empreses de confiança reconeguda.
  • Sospitar de les ofertes on line on s'ofereixin articles per un valor molt inferior al seu preu mitjà de mercat.
  • No facilitar mai dades bancaries ni contrasenyes que no siguin les imprescindibles per efectuar la compra.
  • Cal desconfiar d'aquelles pàgines web que no continguin el símbol d'un cadenat petit a l'adreça, el de certificat de xifrat segur. Tot i així, el fet que s'hi inclogui no significa que hi hagi una certesa absoluta de seguretat, ja que actualment hi ha pàgines fraudulentes que el copien.






    Francesc Carol

    De cara a la sensació d'inseguretat, que no és el mateix que la inseguretat, no hi ha un repunt, posem en marxa un seguit d'operacions. La més important és la conjunta amb els Mossos d'Esquadra, la operació Grèvol.

    Manel Rodríguez

    Hem previst un dispositiu conjunt amb la Policia Local que se centra en dos àmbits: la seguretat dels establiments i la dels ciutadans que van a comprar. Ens basem ens dos fets delictius que en aquesta època tenen molt protagonisme: els furts i les estafes.

    Josep Maria Escarré

    La Policia Local invertirà un total de 2.160 hores en les operacions Grèvol, Neula i Tió i Banús. Es tracta d'oferir tranquil·litat als ciutadans i a les botigues davant de qualsevol dubte o situació complicada.



    • Comparteix:

  • OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.