EsadeCreapolis celebra 10 anys amb l'objectiu de consolidar-se com a referència en la innovació

El parc empresarial acull una seixantena de projectes i gairebé 600 professionals


  • Comparteix:

Esade Creàpolis és un dels edificis del campus de Sant Cugat / Foto: Guillem Babitsch (Cugat Mèdia)

Esade Creàpolis és un dels edificis del campus de Sant Cugat / Foto: Guillem Babitsch (Cugat Mèdia)

EsadeCreapolis arriba a la primera dècada de vida amb la sensació de ser un projecte consolidat i amb perspectiva de futur. Nascut com a part del conjunt del campus de Sant Cugat d'Esade, un espai amb visió internacional i ambició de convertir-se en un centre acadèmic i empresarial de referència, acull en aquests moments unes 60 empreses, que ocupen gairebé un 90% de l'espai disponible. Uns projectes que s'instal·len al centre per aprofitar el coneixement generat a l'àmbit acadèmic i per estar el més a prop possible de la innovació als seus sectors.

ESCOLTA-HO

Són projectes que van des de petites 'start-up' i emprenedors a departaments determinats de grans empreses que necessiten proximitat amb els centres de coneixement i un ambient innovador, com ha explicat al 'Sant Cugat a fons' el director general d'EsadeCreapolis, Oriol Alcoba. Idees que han nascut, crescut o passat en algun moment per les instal·lacions en un procés que deixa un alt índex de rotació. De fet, que una empresa marxi quan ha complert el seu propòsit és 'una bona notícia perquè complim la nostra missió', ha assenyalat.

Alcoba, que apunta als deures del centre explicar millor què s'hi fa i què és, ha explicat que l'ocupació actual frega el 90%. Les empreses poden accedir a serveis relacionats amb la gestió de marca, finances i màrqueting tot i que el focus principal és, ha explicat, 'la innovació i l'emprenedoria'. De cara al futur, Alcoba apunta a 'consolidar EsadeCreapolis com un agent actiu del sistema d'innovació català' i que les empreses vegin el servei com un pol d'atracció al voltant del qual planificar el seu futur.

EsadeCreapolis va néixer com una de les potes de l'expansió internacional de l'escola de negocis, que necessitava un campus innovador que generés un clima atractiu per a estudiants d'arreu del món. De fet, ara mateix entre l'alumnat d'Esade hi ha representades un centenar de nacionalitats, que s'acosten atrets pel prestigi d'una escola de negocis amb un caire més aviat exclusiu. Això sí, Alcoba ha explicat que dins els objectius de futur de l'escola hi ha el d'aprofundir en el sistema de beques, al qual hi ha dedicat '2,5 milions d'euros en els últims anys' i que doblarà la seva dotació a partir de l'any vinent.


Oriol Alcoba

Nosaltres tenim un paper rellevant en ajudar que les empreses del nostre entorn. Més enllà dels nostres espais, que donem un bon servei i les empreses reconeguin que és una bona idea venir a Sant Cugat per estar a prop d'Esade Creàpolis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.