La cara més solidària del Nadal a Sant Cugat

Diverses iniciatives s'enfoquen a millorar la vida dels més vulnerables durant aquestes festes


  • Comparteix:

Dos membres del GJP, a l'esquerra i Txell Teixidó / Foto: Guillem Babitsch (Cugat Mèdia)

Dos membres del GJP, a l'esquerra i Txell Teixidó / Foto: Guillem Babitsch (Cugat Mèdia)

El Nadal més solidari també es viurà a Sant Cugat. Diverses entitats organitzen des de fa anys activitats i iniciatives per ajudar a les persones més vulnerables en dates tan assenyalades. Famílies amb necessitats econòmiques, infants i gent gran són els receptors d'iniciatives com 'Un nen, una joguina', els dinars de Nadal d'Amics de la Gent Gran i la campanya 'Tots tenim un àngel' de Càritas. Les tres han passat pel 'Sant Cugat a fons' per parlar d'aquestes iniciatives.

ESCOLTA-HO

'Un nen, una joguina' és una de les iniciatives clau del Nadal santcugatenc. El Grup de Joves de la Parròquia impulsen aquesta recollida de joguines des de fa més d'un quart de segle i reparteixen regals per a infants que no en poden tenir a través de Càritas. L'any passat més d'un miler de joguines es van repartir entre els 230 nens i nenes, un fet que satisfà i molt els membres del grup, que enguany es plantegen repetir les xifres, tot i que encara no saben a quants beneficiaris arribarà. Des del 27 de desembre al 2 de gener, menys el 31 a la tarda i l'1 tot el dia, es poden donar joguines, sempre noves, als locals de la parròquia o a les botigues col·laboradores (Papereria Planas, La Festa, Celler de Llibres, Els Tres Reis, Arpali, EurekaKids, Juguettos, Pati de Llibres, Llibreria Alexandria i Llibreria Paideia).

No només els més petits reben el suport de les entitats per Nadal. També les persones grans en situació de soledat no desitjada tindran el seu dia, el del dinar de Nadal de l'Associació d'Amics de la Gent Gran. Aquest diumenge, al restaurant del Set Ball, els 35 usuaris i els voluntaris estan convidats a participar en l'àpat, destinat a què les persones grans que no tenen amb qui passar el Nadal, o la resta de l'any, puguin gaudir-ne un. Escudella de galets i tots els plats tradicionals en un dia molt especial per als usuaris, com ha explicat la responsable de desenvolupament territorial del projecte d'Amics de la Gent Gran al Vallès Occidental i Oriental, Txell Teixidó.

Càritas, per la seva banda, ha iniciat la seva pròpia campanya per les festes nadalenques. Destinada a sensibilitzar la ciutadania de les necessitats de la població més vulnerable, no sempre econòmiques, porta per títol 'Tots tenim un àngel'. Amb la campanya es vol demostrar que tots, en algun moment, hem necessitat un cop de mà econòmic o emocional. 'Volem posar en valor el treball conjunt de tota la família de Càritas i aquest Nadal demanem ajuda per seguir combatent la pobresa i l'exclusió social', ha explicat la responsable de voluntariat de Càritas, Mercè Moras. El dia central de la campanya serà el 22 de desembre, tot i que està activa fins al 31.




Txell Teixidó

És un dia molt especial, ells el tenen marcat al calendari. S'arreglen i es preparen especialment.

Mercè Moras

Volem posar en valor el treball conjunt de tota la família de Càritas per millorar la vida de les persones que busquen recer a la nostra institució. Demanem ajuda per seguir combatent la pobresa i l'exclusió social a la nostra diòcesi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.