Presons proposa el segon grau penitenciari per a Romeva

L'equip jurídic de Romeva ha confirmat a Cugat Mèdia que valoraran presentar un recurs si es ratifica la proposta


Temes relacionats

Raül Romeva: 'No vull que ningú utilitzi la violència en el meu nom' (29/nov/19)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de Romeva / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de Romeva / Foto: Cugat Mèdia

El santcugatenc Raül Romeva i la resta de presos condemnats pel Tribunal Suprem pel procés independentista continuaran de moment en règim de vida tancat a la presó. Les tres juntes de tractament de les presons on són els presos independentistes han acordat sense unanimitat proposar el segon grau penitenciari per als nou presos. Ara el Servei de Classificació de la Secretaria General d'Institucions Penitenciàries ha de ratificar aquesta proposta de règim ordinari, que pot ser recorreguda al jutjat abans de dos mesos. De fet, segons ha confirmat a Cugat Mèdia l'equip jurídic de Romeva, es valorarà l'opció de presentar un recurs.

El secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, Armand Calderó, ha fet públiques aquest dimecres les propostes de classificació dels presos independentistes condemnats per sedició al Tribunal Suprem. Calderó ha assegurat que ha estat un 'intens debat' entorn el segon grau i el tercer grau.

El sistema de classificació de presos compta amb tres nivells. El primer és el més restrictiu. El segon, el proposat des de les juntes de tractament per als presos independentistes, manté el règim tancat però amb fins a 36 dies de permís a l'any una vegada han complert una quarta part de la condemna. A més, es poden acollir a l'article 100.2 que permet sortir regularment de la presó si tenen feina a fora, fan voluntariat o han d'encarregar-se d'un familiar. El tercer grau és el més obert, només han d'anar a dormir a la presó i tenen fins a 48 dies de permís l'any.

En una entrevista a Cugat Mèdia des de la presó de Lledoners, Romeva ja va explicar que el seu objectiu no és sortir de la presó, sinó trobar 'una solució política per afrontar la demanda cívica, pacífica, legítima, democràtica i persistent que des de fa anys es fa des de Catalunya'. 'En aquesta equació, la presó és circumstancial, i en tot cas instrumental' va afirmar Romeva, qui veia poc probable comptar amb permisos o el tercer grau abans de completar la quarta part de la condemna. Un fet que no es donarà fins al febrer del 2021.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.