Volpelleres, passat, present i futur

L'associació de veïns mira enrere i repassa els reptes de futur al 'Sant Cugat a fons'


  • Comparteix:

El barri de Volpelleres és un dels més nous de la ciutat / Foto: Guillem Babitsch (Cugat Mèdia)

El barri de Volpelleres és un dels més nous de la ciutat / Foto: Guillem Babitsch (Cugat Mèdia)

Primer eren camps, després un projecte prometedor que es va quedar a mitges per la crisi i ara ja és un barri en ple creixement. Volpelleres ha anat omplint els solars buits i ara disposa d'escola, estació d'FGC, institut, una biblioteca i un centre comercial. Un barri jove, amb moltes famílies amb fills petits, cada vegada menys petits, això sí, i que a poc a poc va configurant la seva identitat i es va integrant al teixit urbà de Sant Cugat. A la llista de reptes pendents, la creació d'un centre cívic, que l'Associació de Veïns vol a la Masia de Can Canyameres, i un equipament esportiu al Parc de la Guineu.

ESCOLTA-HO

El president de l'entitat, Alberto Valcarce, ha passat per la secció 'Barris' del 'Sant Cugat a fons' per comentar el passat, present i futur del barri. Valcarce ha assenyalat que encara queda molta feina per fer per arrodonir el barri i evitar que es converteixi en una zona on els habitants només hi vagin a dormir. Per això, cal que hi hagi activitats per totes les edats i públics, especialment per als joves, perquè els que ara són infants creixeran i els parcs infantils deixaran de ser-los útils.

Per això la prioritat principal passa per consolidar un centre cívic que pugui acollir activitats culturals i un espai esportiu al Parc de la Guineu que pugui acollir els més joves. A la carta als Reis hi queden també millorar alguns dels accessos al barri, com la connexió amb Coll Favà a través del Bosc de Volpelleres, i la connexió amb el polígon de Can Sant Joan.


Alberto Valcarce

Mirant cap al futur hi ha equipaments molt necessaris. Principalment la Masia de Can Canyameres, on visualitzem el futur centre cívic i un altre projecte important que és el del parc de la Guineu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.