El veïnat de Centre Estació manté viu el record i el llegat de Maria Dolors Renau

Una cinquantena de persones han homenatjat la 'Lola' en una trobada a l'Ateneu


  • Comparteix:

L'acte ha tingut lloc a l'Ateneu Santcugatenc / Foto: Cugat Mèdia

L'acte ha tingut lloc a l'Ateneu Santcugatenc / Foto: Cugat Mèdia

Els conveïns de Maria Dolors Renau mantenen viu el seu record. La Lola va ser una persona clau en la vida organitzada del barri i l'Associació de Veïns del Centre Estació no ho ha deixat passat per alt. Per això ha aplegat una cinquantena de persones, amics i companys, en un acte d'homenatge a l'Ateneu Santcugatenc on s'ha posat de manifest el llegat que ha deixat en cadascun d'ells.

El president de l'AV Centre Estació, Vicenç San Francisco, ha agraït a Renau que dediqués temps i esforços amb l'entitat. 'La Dolors va ser una persona molt important per a l'associació', ha reconegut. 'Ella sentia que vivia el barri, que aquest era com la seva família', ha afegit.

També ha assistit a la trobada el primer tinent d'alcaldia, el socialista Pere Soler, que ha posat veu al reconeixement de l'Ajuntament a Renau. 'La ciutat encara té un deute amb ella', ha reconegut. De la figura de la 'Lola', Soler ha destacat que 'va fer una militància de ciutat' durant els anys que va viure a Sant Cugat.

Una vida dedicada a la lluita feminista i a l'educació
Maria Dolors Renau i Manén (Barcelona, 1936 - 2019) va dedicar tota la vida a la lluita feminista. Com a presidenta de la Internacional Socialista de Dones va expressar la necessitat de 'feminitzar la política i els partits perquè puguin complir la seva funció social i posar en marxa projectes de majories'.

Fou fundadora de l'escola d'educadores socials Flor de Maig, directora general de Protecció Jurídica al Ministeri de Justícia i comissionada de Presidència a les xarxes internacionals d'Igualtat i Ciutadania.

La seva incansable lluita pels drets civils i de la dona ha portat Maria Dolors Renau a rebre diversos premis i condecoracions. Un d'ells, dels més destacats, la Creu de Sant Jordi, l'any 2011. A la darrera edició dels Premis Sant Cugat, a més, va ser una de les nominades, però finalment no es va endur el reconeixement.




Vicenç San Francisco

La Dolors va ser una persona molt important per a l'associació. Ella volia i sentia que vivia el barri, que aquest era com la seva família.

Pere Soler

Creiem que la ciutat encara té un deute amb Dolors Renau. Va fer una militància de ciutadana, col·laborant amb l'entitat veïnal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.