40 anys d'escoles bressol a Sant Cugat, quatre dècades de posar en valor l'educació a la petita infància

L'Ajuntament de Sant Cugat va municipalitzar les escoles bressol La Mimosa i El Niu fa 40 anys


  • Comparteix:

Docents, personal de l'Ajuntament i famílies han rememorat l'efemèride / Foto: Cugat Mèdia

Docents, personal de l'Ajuntament i famílies han rememorat l'efemèride / Foto: Cugat Mèdia

Fa 40 anys que Sant Cugat va posar el focus en la importància de reconèixer i regularitzar l'educació a la petita infància. Es va fer amb la municipalització de les escoles bressol La Mimosa, a la Floresta, i El Niu, a Mira-sol. Amb motiu de l'efemèride, l'Ajuntament ha entregat a aquests dos centres unes plaques de reconeixement. El lliurament ha coincidit amb l'anunci, per part de la regidora d'Educació, Pilar Gorina, que l'equip de govern té la intenció d'ampliar la capacitat d'aquests dos centres.

Gorina ha posat en valor la tasca del primer alcalde de la democràcia, el socialista Àngel Casas, i de la regidora d'Educació de llavors, Rosa Ronquillo. Van ser els responsables polítics que van facilitar el camí per a la municipalització. De fet, expliquen les famílies que van participar d'aquella època, recorden que els polítics van posar menys traves que els tècnics per fer realitat la iniciativa.

La titular de l'àrea d'Educació ha subratllat la importància que es reconegués la tasca de les escoles bressol en el sentit educatiu, no assistencial. Aquell reconeixement va ser l'embrió, ha explicat, del Patronat Municipal d'Educació.

Aquest ha estat el primer acte per commemorar les quatre dècades d'escoles bressol a Sant Cugat i ha comptat amb la participació de personal docent i de l'Ajuntament actuals, però també dels que han treballat durant aquest temps, així com familiars. La celebració culminarà amb la instal·lació d'una escultura feta per l'artista local Paco Minuesa.


Pilar Gorina

Fem un reconeixement molt important a aquells ajuntaments valents que van apostar per la petita infància com a educació, no com a model assistencial. Va trobar dues petites escoles, les va regularitzar i se les va fer seves. Va ser l'embrió del Patronat Municipal d'Educació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.