L'Hospital General prescriu i administra un tractament preventiu de la migranya

El centre és el primer hospital del grup Quirónsalud de Catalunya en engegar aquest mètode


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'hospital / Foto: ACN

Imatge d'arxiu de l'hospital / Foto: ACN

L'Hospital Universitari General de Catalunya és el primer hospital del grup Quirónsalud a Catalunya en prescriure i administrar un tractament preventiu de la migranya en persones adultes. Es tracta d'un mètode totalment innovador que actua a nivell d'una molècula relacionada amb el dolor provocat per la migranya i bloqueja la seva funció. La seva aplicació és mensual i s'administra mitjançant una injecció subcutània. El tractament ha demostrat reduir significativament la mitjana mensual de dies de migranya, una millora de la funcionalitat comparada amb un placebo, una bona tolerància i un escàs risc d'efectes secundaris.

L'autorització d'aquests fàrmacs han suposat una gran fita, ja que ofereixen la possibilitat de reduir l'impacte de la migranya en els pacients que la pateixen i millorar la seva qualitat de vida. Actualment ja s'han administrat als primers pacients de l'Hospital Universitari General de Catalunya.

La migranya és considerada la tercera malaltia més freqüent i la segona que més incapacitat genera. Es tracta d'una malaltia neurològica caracteritzada per episodis recurrents de mal de cap greus d'entre quatre i 72 hores de duració, acompanyada d'altres símptomes com nàusees, vòmits i hipersensibilitat a la llum i al soroll.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.