L'Ajuntament ajorna les millores als camins de l'Avenç per consensuar una solució amb l'escola

El consistori tenia previst fer actuacions als dos camins que porten al centre educatiu durant les vacances de Nadal


  • Comparteix:

L'Ajuntament ha decidit endarrerir fins a Setmana Santa els treballs de millora als dos camins que porten a l'escola Avenç per trobar solucions consensuades amb la direcció i l'AMPA del centre i el Club Tennis Natació. Es tracta d'un acord al qual han arribat les parts implicades en una reunió aquest dijous després de les queixes de les famílies per la proposta inicial del consistori i que estava previst que comencessin, tal com va explicar Cugat Mèdia, durant les vacances de Nadal. Tot plegat ho han explicat a Cugat Mèdia la direcció i familiars del centre en sortir de la trobada.

La directora del centre, Pat Ravetllat, celebra que l'Ajuntament hagi reconsiderat l'acció que tenia prevista per a les properes setmanes: 'Hem pogut explicar i se'ns ha escoltat', ha valorat. En declaracions a Cugat Mèdia, Ravetllat ha posat en valor que la nova proposta de l'executiu haurà de ser comunicada abans a l'escola.

Per la part de les famílies, Iván Pérez creu que la reunió d'aquest dijous suposa una passa endavant, ja que la retirada de l'asfalt del camí del Crist Treballador els va fer 'perdre la confiança en l'Ajuntament'. Ara, explica Pérez, les mares i pares estan 'a l'expectativa' de la nova proposta de l'executiu per millorar l'accés a l'escola.

Abans de la reunió, una quarantena de pares i mares de l'escola s'ha concentrat a les portes de l'ajuntament per protestar per l'estat del camí i per la proposta inicial que havia fet el govern.

Tot i endarrerir el gruix dels treballs, això sí, l'Ajuntament arranjarà durant les properes setmanes els sotracs del camí ocasionats per les pluges.

La proposta inicial de l'Ajuntament
L'equip de govern havia anunciat la intervenció de millora al Camí del Crist Treballador, la via que uneix la Rabassada amb l'escola Avenç i que dona accés al Club Tennis Natació. La idea era col·locar pilones de fusta als vorals per garantir el pas segur dels vianants, per fer més estreta la carretera i forçar la reducció de velocitat dels vehicles i per evitar l'aparcament als vorals i al bosc. A més, es tornaria a pavimentar amb sauló compactat per reduir la pols que aixequen els cotxes quan passen i per eliminar els forats que hi ha.

A banda d'aquests treballs també es milloraria l'estat del camí per a vianants que va del carrer Llaceres a l'escola. S'arranjaria el terra, malmès per les pluges, i també s'hi implementarien llums per garantir-hi la il·luminació.

Precedents
La situació del camí havia suscitat malestar entre les famílies de l'Avenç, sobretot arran dels aiguats que havien caigut i que havien malmès el camí. Una situació fins llavors inèdita, ja que es va retirar l'asfalt que hi havia, força deteriorat, amb la voluntat de millorar la via. Al ple municipal, el regidor de Mobilitat, José Gallardo, preguntat pel portaveu de Cs, Aldo Ciprian, va avisar de les dificultats que comportava fer obres en aquesta via, ja que és una àrea protegida, no per ser part del Parc Natural de Collserola, com va dir, sinó per ser un terreny que el consistori inclou en la protecció de la Torre Negra.

Després que la problemàtica arribés a la sessió plenària, l'alcaldessa, Mireia Ingla, admetia via xarxes socials que les obres de compactació no havien estat 'una bona idea' i es va comprometre a posar-hi remei 'de forma eficient i el més ràpid possible'.

A banda de les mesures anunciades, a l'octubre la Policia Local va començar a fer controls per garantir el pas de vehicles pel camí a 20 quilòmetres per hora com a màxim. Una acció que havia de servir per 'reforçar la seguretat dels vianants i reduir el risc d'accident' a la via.




Pat Ravetllat

Hem pogut explicar i se'ns ha escoltat. Hi ha una propostes sobre la taula interessants. Abans de fer cap acció, hi haurà una reunió perquè se'ns expliquin els detalls.

Iván Pérez

Estem a l'expectativa perquè la retirada de l'asfalt va ser una experiència negativa i vam perdre la confiança en l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.