#PuedoEsperar, la campanya per conscienciar en l'ús del mòbil al volant, als Yelmo de Sant Cugat

Sant Cugat és la segona ciutat de l'Estat on es presenta l'acció, amb la presència d'Enzo Santi, protagonista de la història de la campanya


  • Comparteix:

El protagonista de la campanya, Enzo Santi, ha presentat la campanya a Sant Cugat / Foto: Cedida

El protagonista de la campanya, Enzo Santi, ha presentat la campanya a Sant Cugat / Foto: Cedida

Atendre una trucada, llegir o respondre un missatge al volant pot ser fatal. Una distracció de dos segons mentre conduïm ens pot canviar la vida, tal com va canviar la d'Enzo Santi, el protagonista de la campanya de seguretat viària #PuedoEsperar que ha engegat la Fundació Abertis en col·laboració amb Movistar, el Servei Català de Trànsit (SCT) i Yelmo Cines i que s'ha presentat aquest divendres a Sant Cugat.

De fet, Sant Cugat és la segona ciutat de l'Estat on es presenta aquesta acció comunicativa, després de Rivas-Vaciamadrid. S'ha instal·lat un cotxe destrossat a la porta del centre comercial, amb cons, llums i un mòbil trencat a terra i s'ha enregistrat la reacció dels visitants. El vídeo es projecta just abans de l'inici de totes les pel·lícules a les sales del cinema santcugatenc. La intenció, empatitzar amb una campanya 'impactant', tal com ha explicat el mateix protagonista, Enzo Santi, un jove que s'ha quedat en cadira de rodes des de fa set anys a causa d'un accident de trànsit provocat per respondre un missatge de text mentre conduïa. 'Tot pot esperar menys la teva vida', ha assegurat l'Enzo.

A la presentació, a més d'Enzo Santi, hi han assistit el director d'Empreses a Catalunya, Enrique Santiago, el director del Servei Català de Trànsit (SCT), Juli Gendrau, el director i la gerent de la Fundació Abertis, Sergi Loughney i Georgina Flamme, el gerent d'Operacions de Yelmo Cines, Miguel Diago, i l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla. Tots han destacat, a banda de la importància de conscienciar sobre l'ús de les tecnologies al cotxe, la 'valentia' del protagonista per explicar la seva història.

En declaracions a Cugat Mèdia, Lougney ha posat en valor que campanyes com aquestes portin històries reals per arribar a tots els conductors i, especialment als joves. També ho ha agraït Juli Gendrau, qui ha recordat que el SCT també té en marxa una campanya d'aquestes característiques, amb el títol de 'Aparca el mòbil'. L'alcaldessa, a més, ha assegurat sentir-se 'molt orgullosa' de presentar una acció com aquesta a Sant Cugat.



L'acció a les sales de cinema va acompanyada d'una campanya 'en positiu' a través de les xarxes socials. Amb el hashtag #PuedoEsperar, totes les institucions implicades incentivaran la participació del públic, que pot explicar amb un missatge el seu compromís per no respondre al mòbil mentre estàs conduint. Sempre es pot esperar i, com diu l'Enzo Santi, 'mai és tan urgent com la pròpia vida'.

Segons s'explica a la pròpia campanya, la distracció està darrere del 28% dels accidents i del 33% dels morts a les carreteres. Enviar un missatge mentre es condueix multiplica per 23 el risc d'accident. Diversos estudis certifiquen que el 17% dels conductors reconeix que escriu o llegeix missatges al mòbil mentre condueix, més d'un de cada tres espanyols reconeix haver telefonat, llegit o escrit missatges durant la conducció en l'últim any i el 43% dels joves europeus reconeix que whatsappeja mentre condueix.








Enzo Santi

Tot pot esperar menys la teva vida. Enviar un missatge una hora després no comporta una gran diferència pel missatge i sí a la teva vida. Jo, per un missatge, per un moment, porto set anys amb cadira de rodes.

Sergi Loughney

Històries reals com la de l'Enzo, que s'atreveixi a explicar-ho, són d'agrair. La gent no ho diu que ha tingut una distracció pel mòbil. És molt important la responsabilitat al volant i dedicar esforços a campanyes com aquestes que arribin als joves.

Juli Gendrau

És un gra de sorra més per evitar l'ús inadequat de la tecnologia durant la conducció. Nosaltres estem amb la campanya d''Aparcar el mòbil' i en aquesta es fa la reflexió de si som capaços d'apagar el mòbil quan mirem una pel·lícula, com no ho fem quan estem conduint, quan el risc és molt més elevat.

Mireia Ingla

La campanya està molt bé. I especialment pel protagonista, l'Enzo, que explica que és difícil entendre que apaguem el mòbil en diverses situacions i no ho fem conduint. Dos segons et poden canviar la vida, certament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.