La Mirada creixerà en dos espais separats fins a tenir l'edifici definitiu

El centre creixerà fins als prop de 500 alumnes abans de comptar amb el nou edifici


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de La Mirada / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de La Mirada / Foto: Cugat Mèdia

La conselleria d'Ensenyament opta per dividir l'escola La Mirada en dos espais per garantir el seu creixement en mòduls els propers tres cursos fins a tenir l'edifici definitiu. Així s'ha comunicat a l'Associació de Famílies d'Alumnes (AFA) del centre, que ha avançat a Cugat Mèdia que la intenció és traslladar els nous mòduls que s'hauran d'ubicar el curs vinent a un espai nou a uns 100 metres de l'emplaçament actual de l'escola al barri de Volpelleres. Així les etapes d'infantil i de primària quedarien en dues ubicacions diferents, tot i que serà l'equip de l'escola qui decidirà quina s'ubica en cada espai.

D'aquesta manera, Ensenyament i l'Ajuntament volen donar resposta amb previsió al creixement de l'escola. L'espai actual s'ha quedat petit per absorbir la incorporació de nous alumnes, que s'hauran de mantenir al centre provisional en mòduls com a mínim fins al curs 2023-2024, ja que l'inici de la construcció ha quedat endarrerida fins al 2021. La nova ubicació, segons explica a Cugat Mèdia la regidora d'Educació, Pilar Gorina, 'fa que els nous mòduls estiguin en una zona més tranquil·la i amb un entorn més segur per a les entrades i sortides'.

Sobre la taula, s'han plantejat vàries opcions, però sembla que finalment s'ha optat per dividir el centre en dos terrenys separats. Actualment, La Mirada compta amb 250 alumnes i, fins a tenir l'edifici definitiu al costat de l'institut Leonardo da Vinci, el centre creixerà en 75 nous alumnes per curs. Això significa que abans de comptar amb les instal·lacions definitives s'haurà de donar espai en mòduls a gairebé 500 alumnes.

De fet, Ensenyament ja planteja la possibilitat d'instal·lar en aquests nous terrenys quatre mòduls nous, en comptes dels dos habituals cada nou curs, per dotar els estudiants de més espai. Tot i això, és una opció que el departament acabarà de confirmar al gener.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.