Els alumnes de l'IES Angeleta Ferrer participen en una jornada solidària amb ONG locals


  • Comparteix:

L'objectiu era donar un contingut solidari a les festes nadalenques

L'objectiu era donar un contingut solidari a les festes nadalenques

L'IES Angeleta Ferrer ha organitzat per segon any la Jornada de la Solidaritat amb l'objectiu que els alumnes de l'institut es sensibilitzin amb aquest tema, sobretot en aquestes dates nadalenques. Durant la jornada, s'han organitzat diferents activitats i xerrades amb la col·laboració de diverses ONG, entre les que destaca Intermon-Oxfam.

Tots els estudiants de l'IES Angeleta Ferrer han pogut gaudir de la Jornada Solidària que l'institut organitza per segon any amb l'ajuda de diferents ONG i amb la col·laboració de l'Ajuntament.

La iniciativa sorgeix per donar contingut a les festes de Nadal i per intentar sensibilitzar els alumnes de l'institut. Ho explica Anna Figueres, coordinadora d'activitats extraescolars de l'IES Angeleta Ferrer.

Anna Figueres

La iniciativa sorgeix per donar contingut a la festa de nadal. Vem pensar que el tema de la jornada solidària era una bona idea per sensibilotzar als alumnes.


La jornada es divideix en dos blocs, un per alumnes de l'ESO i l'altra per als de batxillerat. D'aquesta manera, els nens i nenes de l'ESO poden gaudir de diferents tallers que van des de conèixer la realitat de Colòmbia, treballar en la producció de paper reciclat, així com realitzar activitats amb instruments musicals africans.

De la seva banda, els alumnes de batxillerat assisteixen a diferents conferències, organitzades per diverses ONG's com Intermon-Oxfam. Entre les xerrades, destaquen la problemàtica de la violència entre els nens del Brasil, els problemes dels residus, així com la importància del comerç just. En aquest sentit, l'ONG Intermon-Oxfam ha posat una parada amb diferents productes del món per tal de recaptar diners.

El tinent d'alcalde de Polítiques Socials i Joventut, Toni Ramon, ha assitit a la jornada, i ha destacat que iniciatives com aquestes són molt enriquidores per als joves, perquè tenen l'oportunitat de conèixer els diferents conflictes i problemàtiques que hi ha al món. L'escoltem.

Toni Ramon

Són iniciatives molt interessants, perquè podem donar una visió diferent del que és la solidaritat. Intentem explicar quines iniciatives hi ha per anar pal·liant els problemes.


Des de l'Ajuntament tenen la intenció que aquest tipus de jornades no es concentrin només en un dia, i per això tenen pensat tirar endavant un cicle de xerrades, per tal que els nens i nenes dels diferents instituts del municipi es sensibilitzin realitzant tallers, exposicions i conferències que tractin aquest tipus de temes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.