Gairebé set anys després de la legalització, Can Cortés reclama més atenció del consistori

El barri planenc demana una actualització de voreres, millor transport públic i estendre la cobertura de mòbil per als veïns


  • Comparteix:

Una imatge de Can Cortés / Foto: Cedida

Una imatge de Can Cortés / Foto: Cedida

El barri de Can Cortés descansa, en un extrem del terme municipal de Sant Cugat, al bell mig de Collserola. Legalitzat l'any 2013 i integrat al barri de les Planes, la seva associació de veïns ha pres força durant aquest últim any per reclamar millores per un barri que, asseguren, no ha rebut l'atenció que mereix en aquests gairebé set anys. El seu president, Marcelo Ymbern, ha passat aquest dimecres pel 'Sant Cugat a fons', a la secció 'Veïns', i ha llistat les demandes de futur del barri, que passen per una millora dels accessos, del transport públic, la seguretat i les comunicacions.

ESCOLTA-HO

Ymbern, que fa un any i mig que viu a Can Cortés, ha voltat per mig món i assegura que de tots els llocs on ha viscut, es queda amb el barri pel seu entorn natural. Això sí, assenyala que els seus habitants, uns 230, mereixen més atenció per part del consistori perquè fins ara 'l'Ajuntament només ha acceptat els impostos sense gairebé res a canvi'. Un barri que ha decidit mobilitzar-se i fer-se més present al Consell de les Planes per aconseguir millores que consideren urgents.

Entre elles, la de l'actualització i construcció de noves voreres que permetin caminar amb seguretat pel barri i per la connexió amb la resta de les Planes. També les comunicacions, ja que ara mateix a la zona la cobertura de mòbil és molt escassa, assenyala que no arriba 'per connectar-se al banc', i, tot i que arriba la fibra òptica, la connexió a Internet pateix talls constants que poden durar fins i tot 'dies'. L'associació també reclama alguna càmera més al barri per reduir la sensació d'inseguretat i una millora del transport públic que connecti la zona amb el centre de la ciutat.


Marcelo Ymbern

Durant sis anys l'Ajuntament acceptava els nostres impostos i no ens donaven gairebé res a canvi. Confiem que el nou govern canviï això. Nosaltres som persones com les de la resta de Sant Cugat, tenim les nostres necessitats bàsiques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.