El nou cicle d''Enraonar' es fixa en la degradació democràtica i la crisi del sistema liberal

El programa arrenca el 20 de gener i s'allargarà fins al 22 de febrer


  • Comparteix:

La degradació democràtica i la crisi del sistema liberal protagonitzen el segon cicle d''Enraonar', el programa de pensament, reflexió i interacció social que inclou conferències, tallers de lectures i un curs d'hivern de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau). Després d'un cicle de tardor centrat en el feminisme, en aquesta ocasió tractarà els 'murs, mentides i populismes', tal com diu el títol, en la democràcia i el sistema liberal del 20 de gener al 22 de febrer. Sis conferències de 90 minuts de durada que es complementen amb tallers de lectures i el curs d'hivern de la Unipau, sobre la pau i el pensament decolonial, que tindrà lloc a la Casa de Cultura el 21 i 22 de febrer.

POTS CONSULTAR AQUÍ TOT EL PROGRAMA
El programa del nou cicle d''Enraonar' s'ha presentat al públic aquest dijous en un acte a la Casa Aymat presidit per les coordinadores de la iniciativa, les periodistes santcugatenques d'àmbit internacional Cèlia Cernadas i Carme Colomina. Cernadas ha volgut remarcar que tots els temes que es tracten durant el cicle 'contribueixen o són conseqüència de la crisi del sistema democràtic liberal'. En cada trobada es parla de la situació d'un país en què 's'està produint aquesta erosió democràtica', com ha dit Colomina. La programació arrenca el 20 de gener i s'allarga fins al 22 de febrer i totes les sessions tenen lloc a les set de la tarda a la Casa Aymat.

A la presentació també ha assistit la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, qui ha remarcat que 'Enraonar' també posa sobre la taula temes de l'agenda d'actualitat. Madrona també ha afegit que, des de l'Ajuntament, 'estan contents' de celebrar el segon cicle d''Enraonar' i l''encaren' amb ganes després de la bona rebuda del primer. La tinenta d'alcaldia ha detallat que una segona edició és senyal que a Sant Cugat hi ha un 'perfil de gent que té ganes de gaudir i sentir-se part de la cultura' de la ciutat.

'Enraonar' és un programa de pensament, reflexió i interacció social liderat per l'Ajuntament amb la col·laboració d'institucions com el CIDOB, Barcelona Centre for International Affairs, Unipau i l'Ateneu Santcugatenc. Totes les activitats són gratuïtes i per qüestions d'aforament caldria inscripció al correu casaaymat@santcugat.cat. Després de l'edició d'hivern, el cicle 'Enraonar' tornarà també a la primavera del 2020 amb el títol 'Ètica, drets i deures' i amb la coordinació de Victòria Camps.








Cèlia Cernadas

El cicle l'hem emmarcat, sobretot, en la crisi del sistema democràtic liberal perquè considerem que és el marc idoni per situar tots els temes que abordarem durant el cicle, perquè hi contribueixen o en són conseqüència.

Carme Colomina

Hem agafat un exemple diferent d'allà on creiem que s'està produint aquesta erosió democràtica o on veiem que hi ha polarització política i social.

Esther Madrona

Senyal que a Sant Cugat hi ha un perfil de gent que té ganes de gaudir i sentir-se part de la cultura a través dels tallers, compartint experiències i parlar amb persones expertes en la matèria que es tracta. Molt bona rebuda de la primera edició i encarem amb ganes aquesta segona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.